"Тримонтиада 2019" събира отново в Радио Пловдив почитатели на класиката

| обновено на 27.11.19 в 10:13

На 22 ноември ще бъде дадено начало на зимното издание на радиофестивала „Тримонтиада 2019“

В три последователни петъчни вечери до 06 декември в ефира на Радио Пловдив и на живо от Първо студио ще можете да се насладите на музика от Хайдн, Дворжак, Карл Филип Емануел Бах и други класици в изпълнение на знаменити музиканти от Германия, Швейцария и университета „ Моцартеум“ – Австрия.

Водещата на фестивала световноизвестната пианистка и музикален педагог проф. Галина Врачева ще представи на публиката:

• На 22.11 .2019 – немския тромпетист Тил Вензер – концертиращ артист и диригент на младежки симфоничен оркестър в Байройт;

• На 29.11.2019 – швейцарската флейтистка Ева Оертле – концертиращ артист и радио редактор в Швейцарското национално радио;

• На 6.12.2019 – триото: Мартин Льор-виолончело, Желка Вебер-флейта и Корделия Хьофер-пиано от Берлинска филхармония и „Моцартеум“.

Във фестивалните прояви ще участват и младите музиканти от оркестъра „Франк Мартен Плейърс“, подкрепени от фестивалния оркестър „Тримонтиада“. 

Входът и за трите концертни вечери в Първо студио на Радио Пловдив е свободен.

Още от категорията

Весели празници с Радио Пловдив!

Топли и уютни празнични дни на всички наши слушатели, читатели и приятели! Светлина в душите, радост в сърцата, много щастливи мигове със семейството и приятелите и разбира се ... прекрасни подаръци! Честито Рождество Христово и Щастлива Нова година на всички! И продължавайте да ни слушате и четете, защото при нас фалшиви новини няма!

публикувано на 09.12.19 в 12:22

Проф. Хюсеин Мевсим представя новата си книга "Земя пределна" в Радио Пловдив

Новата книга на проф. Хюсеин Мевсим "Земя пределна" ще бъде представена в Културния центъра на Радио Пловдив. Книгата продължава изследването на културните връзки между България и Турция, което е в обсега на вниманието на проф. Мевсим от години.  Премиерата, която ще се състои на 27 ноември, сряда, от 18.00 часа е организирана от  Издателство "Жанет 45",..

обновено на 26.11.19 в 10:39

Via Mavis закриват сезона на "Камерна сцена Пловдив" в Радио Пловдив

"Via Mavis" ще представят последния си проект на "Камерна сцена Пловдив". Концертът ще е на 14 ноември, четвъртък, в Първо студио на Радио Пловдив от 19.00 часа.. Виктория, Виктор и Мартин идват от различни краища на Европа, за да се впуснат в едно ново музикално приключение - да създадат необикновеното трио "Via Mavis".  Творчеството им е съставено..

обновено на 14.11.19 в 10:25

Живко Петров представя "ТЕN" в Първо студио на Радио Пловдив

Новият солов албум на Живко Петров "ТЕN" ще бъде представен в Първо студио на Радио Пловдив в рамките на "Камерна сцена Пловдив". Концертът на талантливия джаз пианист е на 30 октомври, сряда, от  19.00 часа .  Четири години след дебютния си соло пиано албум "After 4" Живко Петров издаде втория си солов проект – "TЕN", кръстен на броя на..

обновено на 30.10.19 в 10:40

"Златната китара" Аниело Дезидерио в Първо студио на Радио Пловдив

Италианският класически китарист Аниело Дезидерио   ще свири в Първо студио на Радио Пловдив на 24 октомври. Концертът, който е част от програмата на Международния китарен фестивал GuitArt Пловдив 2019 ,  е с начален час 19.00. Освен виртуоз, Дезидерио е и преподавател, професор в "Conservatorio Di Musica S. Giacomantonio“ в Козенца, Италия. Той е..

публикувано на 22.10.19 в 11:06