Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Тримонтиада 2019" събира отново в Радио Пловдив почитатели на класиката

| обновено на 27.11.19 в 10:13

На 22 ноември ще бъде дадено начало на зимното издание на радиофестивала „Тримонтиада 2019“

В три последователни петъчни вечери до 06 декември в ефира на Радио Пловдив и на живо от Първо студио ще можете да се насладите на музика от Хайдн, Дворжак, Карл Филип Емануел Бах и други класици в изпълнение на знаменити музиканти от Германия, Швейцария и университета „ Моцартеум“ – Австрия.

Водещата на фестивала световноизвестната пианистка и музикален педагог проф. Галина Врачева ще представи на публиката:

• На 22.11 .2019 – немския тромпетист Тил Вензер – концертиращ артист и диригент на младежки симфоничен оркестър в Байройт;

• На 29.11.2019 – швейцарската флейтистка Ева Оертле – концертиращ артист и радио редактор в Швейцарското национално радио;

• На 6.12.2019 – триото: Мартин Льор-виолончело, Желка Вебер-флейта и Корделия Хьофер-пиано от Берлинска филхармония и „Моцартеум“.

Във фестивалните прояви ще участват и младите музиканти от оркестъра „Франк Мартен Плейърс“, подкрепени от фестивалния оркестър „Тримонтиада“. 

Входът и за трите концертни вечери в Първо студио на Радио Пловдив е свободен.

Още от категорията

Радио Пловдив спира протеста си след обещание за достойно заплащане

В рамките на следващите 4-5 месеца трудовите възнаграждения в БНР ще бъдат увеличени , заяви генералният директор на националното радио Андон Балтаков на среща с екипа на Радио Пловдив.  В края на декември Радио Пловдив обяви символични протестни действия, заради полученото най-ниско ДМС в системата и настоя за преодоляване на финансовите..

обновено на 25.02.20 в 08:50

James Wylie & Yako Trio откриват новия сезон на "Камерна сцена" в Радио Пловдив

Първо студио на Радио Пловдив отново ще е домакин на джаз концертите на "Камерна Сцена Пловдив". Новият 11-и сезон ще открият  James Wylie & Yako Trio на 05 март от 19 часа.  James Wylie от Нова Зенландия,  саксофонистът и композитор, е специалният гост за концерта.  Мултиинструменталист и композитор James Wylie е роден в Уелингтън, като..

публикувано на 21.02.20 в 16:18

Радио Пловдив с награда "Сирак Скитник"

Тазгодишните носители на приза станаха известни на официална церемония   в БНР. На нея вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова приветства работещите в Старата къща с думите: БНР има най-важното качество – достоверността.  Колективната награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година получи Радио Пловдив за своя проект..

обновено на 13.02.20 в 12:17

Екипът на Радио Пловдив и Галя Митева с номинации за приза на БНР „Сирак Скитник“

Информационният екип на Радио Пловдив и журналистът Галя Митева са сред номинираните за годишните награди на БНР „Сирак Скитник“ за 2019-та година. И двете номинации са за отразяването на събитията, свързани с домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата.  1. „Мечтата и реалността - #ЗАЕДНО“ - поредица предавания на екипа на..

обновено на 24.01.20 в 16:45
Журналистът и писател Пламен Асенов и художникът Александър Гьошев

„Великите европейци” посрещат читатели и слушатели в НБ "Иван Вазов"

След като добре попътува из страната през последните месеци, първата част от поредицата „Великите европейци” отново се връща при своята най-любима, най-многобройна и най-гореща публика в Пловдив. С художника Александър Гьошев бяхме на доста места и имахме наистина интересни приключения. Последното беше в Чепеларе, където се запознахме..

обновено на 23.01.20 в 06:10