Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

СДС не брои Емил Кабаиванов за свой кмет, бил на ГЕРБ

„Няма разцепление в СДС в Пловдив. Листата за общински съветници в града, одобрена от председателя на СДС Румен Христов, обслужваше определен приятелски кръг“ – заяви Никола Хаджийски – председател на Градският съвет на СДС-Пловдив. Той добави, че на предстоящия национален съвет на партията на 23 ноември ще бъдат поискани обяснения от Христов за несъгласуваността с градската структура на партията при съставянето на листата.

„Ако тези обяснения не ни удовлетворят, ще поискаме оставката му“ – обясни Хаджийски.

Листата на СДС за общински съветници в града с водач Тони Симидчиева спечели 425 гласа. Това представяне на изборите Хаджийски определи като „смешно“. Той съобщи, че в тази листа от десетина души няма нито един член на СДС.

„На практика партията СДС беше лишена от участие в изборите“ – категоричен е Хаджийски.

1 кмет на община, 4-ма председатели на общински съвети, 23-ма общински съветници, 12 кметове на кметства и 7 кметски наместници. Това е равносметката на СДС от участието в местните избори за Пловдивска област.

На практика партията събира 6935 гласа, което е 5,81% от гласоподавателите – съобщи Георги Пилев – заместник-областен председател на СДС. На предишните местни избори процентите са били 5,63.

В отчета за единствен кмет в областта се визира кметът на община Калояново – Георги Георгиев. Запитан защо не броят и кмета на Карлово Емил Кабаиванов, излъчен от коалицията между СДС и ГЕРБ, Пилев обясни, че карловският кмет е присъствал при представянето от Бойко Борисов на кметовете от ГЕРБ и така се е припознал от тази политическа сила.


Още от категорията

182 са новите случаи на коронавирус у нас, в Пловдив са 17

182 са новите случаи на коронавирус у нас . Положителни са 1,4 процента от направените близо 13 000 теста. Няколко са точките в страната с повишена концентрация на позитивни случаи. В столицата те са 45, в Бургас 34, във Варна – 24, в Пловдив – 17 . В Пазарджик има 6 новозаразени, а в Смолян не са регистрирани нови болни. За изминалото..

обновено на 01.08.21 в 10:14

Болници отбелязват Световната седмица на кърменето

За 29-та поредна година светът отбелязва Световната седмица на кърменето в периода между 1 и 7 август. Инициативата тази година минава под надслов „Защита на кърменето: Споделена отговорност“. В Пловдив болница „Селена“ е подготвила редица прояви по този повод. Специализираният кабинет за консултации по кърмене в университетската АГ..

публикувано на 01.08.21 в 10:13

Ремонт променя жп маршрута между гарите Белозем и Михайлово

От днес до 28-ми ноември се въвеждат временни промени в организацията на движение на всички влакове, които преминават в участъка между гарите Белозем и Михайлово .  От БДЖ посочват, че причината са извършваните ремонти от „Национална компания железопътна инфраструктура“ в посочения участък. Всички бързи влакове, които пътуват по направленията..

публикувано на 01.08.21 в 08:35

Отбелязваме годишнина на теснолинейката

Специален влак отбелязва годишнина от пътуването на първия влак по теснолинейката. БДЖ и Гражданско сдружение „За теснолинейката” организират пътуване със специалнa композиция по повод навършването на 95 години от потеглянето на първия влак по теснопътната жп линия Септември-Добринище. За отбелязването на годишнината на 1-ви август..

публикувано на 01.08.21 в 08:27

Служебният премиер инспектира ГКПП "Рудозем - Ксанти"

Служебният министър-председател Стефан Янев посети зоната на изграждащия се ГКПП "Рудозем-Ксанти" и се запозна с темповете на строителство.  Той прогнозира, че до края на годината ще бъде завършен изцяло обектът от българска страна, включващ ГКПП с прилежащата инфраструктура и довеждащи пътища.  Надявам се в скоро време, до края на годината и началото..

обновено на 31.07.21 в 17:55