Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академик продължава победния си ход в Балканската лига

Академик Бултекс 99 продължава безгрешния си ход в Балканската лига, като спечели трета победа от три мача до момента. Отборът на Асен Николов надигра като гост Пея в Косово с 98:87 (26:24, 26:19, 29:17, 17:27) в зрелищен и резултатен мач. Пловдивският баскетболен тим беше без Василие Кнежевич и Обрад Томич, но успя да компенсира с добра далечна стрелба, като записаха общо 14 тройки.

В първата четвърт Академик Бултекс 99 дръпна след три поредни тройки на Уил Пери, но домакините успяха да се върнат също с точна далечна стрелба. За първите 10 минути двата тима записаха по 4 тройки. До средата на втората четвърт пловдивският тим вдигна двуцифрена разлика след бързи пробиви на Шакир Смит и нова тройка на Пери.

До средата на третата четвърт разликата в полза на Академик Бултекс 99 стана 19 точки след тройки на Шакир Смит (3), Бачев и Тенчев. С нови тройки на Бачев и Секулов разликата надхвърли 20 точки. В последната четвърт домакините успяха да стопят 10 точки от пасива си.

Шакир Смит направи голям мач за победителите, като записа трипъл-дабъл – 31 точки, 11 борби и 10 асистенции и коефициент 41. Васил Бачев добави 23 точки и 9 борби, Уил Пери се отчете с 18 точки.

В неделя от 17:30 часа Академик Бултекс 99 посреща Берое в мач от НБЛ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шампионките от Марица започнаха подготовка за новия сезон

С група от 9 волейболистки женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) започна подготовка за новия сезон 2024-2025. Маричанки проведоха първото си занимание в зала Лаута. Новият треньор на Марица Ахметджан Ершимшек ще се присъедини към отбора в средата на седмицата, когато се завръща от Олимпиадата в Париж. Наставникът на шампионките беше..

публикувано на 12.08.24 в 18:01

Локомотив се завърна на победния път

Локомотив(Пловдив) победи Берое като гост с 2:0 и спечели важни три точки в Стара Загора. Това е успех за наставника на смърфовете Любо Пенев. Мачът в Стара Загора започна по-добре за гостите от Пловдив, но домакините не се затвориха в глуха защита. Постепенно Берое започна да настъпва към вратата на Мартин Луков, но чистити положения липсваха. В..

публикувано на 10.08.24 в 21:22

Карлос Насар е олимпийски шампион!

Карлос Насар спечели мечтания златен медал в категория до 89 килограма във вдигането на тежести! Българинът стана олимпийски шампион с двубой от 404 килограма!    След първото движение - изхвърлянето, Карлос Насар поведе със 180 килограма, колкото изхвърли и колумбиецът Йейсон Лопес, но от втория опит.   Първата заявка на българина в движението..

обновено на 09.08.24 в 19:16

Боряна Калейн с историческо сребро за България

С четири отлични съчетания на обръч, топка, бухалки и лента Боряна Калейн си заслужи медала от Олимпийските игри в Париж. Това е едва втори медал за България от индивидуалната художествена гимнастика. Предишното отличие датираше от далечната 1988 година, когато Адриана Дунавска завоюва среброто в Сеул. Единствената по-добра гимнастичка от Калейн днес..

публикувано на 09.08.24 в 18:51

Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва

ПФК Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва. Крилото е петото ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за три години. Марсилио Силва е роден на 6 януари 2000 г. в Бразилия. Юноша е на Ауто Еспорте. Състезавал се е за отборите на Санхоанензе, Патриотас, Патросинензе. За последно е бил част от състава на Маморе. ПФК..

публикувано на 09.08.24 в 14:18