Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чувствам се удовлетворен, Пловдив е град в развитие

Иван Тотев: Хората да бъдат по - позитивни!

| обновено на 22.11.19 в 10:19

Пловдивските избиратели харесват високи мъже – над 1,85 м нагоре. Така шеговито бившият кмет на Пловдив Иван Тотев описа пред Радио Плводив себе си и колегите си – Иван Чомаков, Тодор Петков и Здравко Димитров, присъствали снощи в изложбената зала на ул. „Гладстон“. Там той направи отчет за свършената от екипа му работа през изтеклия кметски мандат. Тотев обясни отсъствието на Славчо Атанасов със заседанието на парламента и ангажиментите му като депутат.

Времето за отчета беше правилно, коментира Иван Тотев и обясни, че изборните страсти вече са отминали, заседава новият Общински съвет и хората вече гледат по друг начин на нещата.

Избора да се отчете с документален филм Тотев обясни с желанието да има повече лична и емоционална страна. Не да изпаднем в конкретния детайл и суха материя, а да покажем кои са хората, какво им е струвало това управление.

Тотев посочи, че филмът е за успехите на Пловдив, а те вървят с местните битки, които са се случили за тяхното постигане. По думите му, всичко е въпрос на лично възприятие, всяко нещо в живота зависи с какви очи ще го погледнеш.

Що се отнася до проектите, обявени за неизпълнени, дори провалени от екипа на Иван Тотев, бившият кмет коментира, че е прекрасно, че се говори за тях. По думите му, всеки един от проектите е в развитие – и Модър-Царевец, и Водният проект на Пловдив...

Това е много черна работа, която никой не вижда. Когато си видял багера, това означава, че някой отзад е свършил много, много работа, посочи Иван Тотев. Според него, това, което е направено на площад Централен, е над европейско ниво. Малко са подобните примери в Европа, подчерта бившият кмет.

Пловдив стана много по – видим с проекта Еврапейска столица на културата, категоричен е Иван Тотев.

Хората да бъдат по – позитивни, така Тотев определи личното си послание към жителите на Пловдив. Кметът трябва да се бори за одобрението на 50 + 1, другото е грешна политика, убеден е Иван Тотев. 

Чувствам се удовлетворен, обобщи Тотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11