Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Правителството дава 2 млн. лв. за бедствията в Пазарджишко

Кабинетът осигури на четири общини от Пазарджишка област общо 2 милиона лева за справяне с последствията от природни бедствия.  

600 хиляди лева са предвидени за превенция на коритото на река Яденица и укрепване на подпорните стени в Белово. 

Велинград получава 714 хиляди лева за укрепване на свлачище на улица "Чепинска" и възстановяване на подпорна стена в двора на училището в село Света Петка. 

Близо 500 хиляди лева отиват за поправка на участъци от уличната мрежа и за нов водосток и подпорни стени в Стрелча. 

Малко над 360 хиляди лева са предназначени за укрепване на десния бряг на река Марица в района на Пазарджик. Това е само един от траншовете, като общата сума за възстановителните работи по този проект е близо милион лева.


Още от категорията

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 22.01.20 в 10:11

Изправят пред съда двама трафиканти на органи

Двама трафиканти на органи за трансплантация се изправят пред Районния съд в Пловдив. Виолета Тодорова и Васил Гьошев са опитали през април 2018 г. да преведат през границата мъж, съгласил се да стане донор на бъбрек за майката на Виолета, която била в крайно тежко състояние. Операцията трябвало да се извърши в клиника в Истанбул, а на донора –..

публикувано на 22.01.20 в 09:20

Започват проверки за нерегламентирани сметища

От днес в Пловдив започват всекидневни проверки за незаконни сметища и нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Те са разпоредени от кмета Здравко Димитров и ще се извършват от екипи на ОП „Общинска охрана“ съвместно с Трето и Шесто управление на МВР.  При нарушения ще бъдат налагани санкции по Общинската наредба за управление на отпадъците. Глобата..

публикувано на 22.01.20 в 06:41

Ресторантьори от Пловдив, Карлово и Хисар обсъждат проблеми на среща

Ресторантьори от Пловдив, Карлово и Хисар днес ще проведат среща, на която ще настояват за кардинална промяна на отношението на институциите към тях. Тя ще се състои в бирария "Пловдив", като на нея собствениците на заведения - ресторанти, барове, кафе-барове и други ще обсъдят най-наболелите проблеми.   От бранша настояват за намаляване на ДДС до..

публикувано на 22.01.20 в 06:36

Публично обсъждане на бюджета на Асеновград

Публично обсъждане на бюджета на община Асеновград за 2020 година ще се проведе днес от 14 часа в зала 601 на общината. Проекта за новата финансова рамка ще представи пред асеновградчани екипът на кмета Христо Грудев.  Зам.-кметът по финанси д-р Теньо Манолов вече обяви, че тази година община Асеновград ще разполага с бюджет в размер на..

публикувано на 22.01.20 в 06:31