Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скандал за пари е довел до роднинското убийство в Пловдив

| обновено на 27.11.19 в 11:16

Днес на извършителя на двойното убийство в Пловдив ще бъде повдигнато обвинение за тежкото престъпление, след което ще бъде задържан за 72 часа. След това в съда ще се внесе искане за постоянна мярка "задържане под стража" - съобщи  окръжният прокурор Румен Попов.

Снощи убиецът Йордан Таков е направил пълни самопризнания. Според тях между него и двамата му съдружници е избухнал пореден скандал, породен от влошаващото се финансово състояние на общата им фирма. 

Тя е учредена през 2015 г. с основен предмет на дейност рециклиране на кафе машини и друга техника. Постепенно обаче възникнали разногласия, прераснали в кавги заради начина на управление на бизнеса и понасяните загуби. 

Във фаталния вторник следобед Йордан отишъл в склада на фирмата на ул. "Борба" 18, където отново избухнал скандал, като по неговата версия бащата и синът се нахвърлили върху него с юмруци. Уплашен за живота си, той извадил пистолета си "Макаров" и прострелял двамата с по два куршума, каза началникът на ОД на МВР - Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. 

Страничен свидетел в съседното помещение е видял стрелеца да държи пистолета след убийството. Полицията е пристигнала за около 4 минути, а извършителят не е оказал съпротива, дори наглед спокойно е изчакал идването на оперативната група. 

Според прокуратурата обаче версията му за стрелба при самозащита изглежда съмнителна и тепърва ще се проверява. 

Всички участници в инцидента, освен бизнес партньори, са и близки роднини -  убиецът Йордан Таков е племенник на 51-годишния Васил Ботев и първи братовчед на сина му Христо (32 г).  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Задържаха 17-годишен ученик, помагал за телефонна измама

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 17-годишен младеж, помагал в телефонна измама. Той е обвинен, че е помагал на неустановен извършител да заблуди възрастна жена, като й причинил имотна вреда в размер на 3 400 лв. На 21 юни 86-годишната пловдивчанка получила няколко телефонни обаждания от непознат мъж. Той се представил за полицай и..

публикувано на 11.07.24 в 17:25

Освободиха шофьор, превозвал над 400 килограма хероин

Пловдивския Апелативен съд остави без мярка за неотклонение и пусна на свобода шофьор, в чийто тир бяха открит над 400 килограма хероин. Мъжът беше в ареста с мярка „задържане под страха“, определена му от Хасковския Окръжен съд. Апелативните магистрати прецениха, че мъжът казва истината, като твърди, че не е знаел за наркотика, скрит в..

публикувано на 11.07.24 в 15:33

Кметът на "Родопи" отказва да издаде заповед за воден режим в Марково

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов няма да издаде заповед за режим на водата в село Марково, съобщи той за Радио Пловдив. Една от причините е, че това може да доведе до технически проблеми по водопроводната мрежа.  Режим на водата в Марково Кметът на селото Десислава Терзиева пък е категоричен, че не..

публикувано на 11.07.24 в 13:54

Алея към Сахат тепе вече носи името на Милчо Левиев

Алея на Сахат тепе в Пловдив вече носи името на прочутия български пианист и композитор Милчо Левиев. Тя се намира от улица "Божидар Здравков"  до площадката с шадравана.   С тази акция и концерт тази вечер се закрива първият национален музикален конкурс „Милчо Левиев“, който се провежда в Пловдив. На откриването на алеята присъстваха общественици..

публикувано на 11.07.24 в 12:41

16-годишен драска графити в подножието на Сахат тепе

Непълнолетно момче е заподозряно за вандалска проява в подножието на Сахат тепе, съобщиха от полицията.  Авторът на графити по фасадата на сграда на ул. "Ангел Букорещлиев" е разкрит подаден два дни по-рано сигнал във Второ районно управление. Установено е, че щетите са нанесени от 16-годишен тийнейджър пред погледите на петима негови връстници...

публикувано на 11.07.24 в 11:48