Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Централен“ търси европари за нова сграда на ДГ „Каменица“

Район „Централен“ кандидатства за европейско финансиране за строеж на нова сграда на ДГ „Каменица“. Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов презентира готовия проект  на обществено обсъждане и обясни, че в новата постройка ще има шест групи деца, а не както в момента – едва четири.

Всяка от групите ще разполага сдетска площадка със съоръжения за игра, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност и сигурност. Друго предимство е, че ще има самостоятелен кухненски блок, където храната за децата ще се приготвя на място“, поясни Стаменов.

Родителите одобриха намерението на районната администрация да кандидатства за средства от ОП „Региони в растеж“ за изграждането на нова сграда на ДГ „Каменица“. Георги Стаменов успокои притесненията на част от родителите относно преместването на децата им в други детски градини по време на строителството.

Той обеща, че ако проектът бъде одобрен за европейско финансиране, пребазирането на децата ще бъде обсъдено в детайли с техните родители отново. 

Галерия

Още от категорията

Горят отпадъци между ЖР "Тракия" и с. Ягодово

Отпадъци са се запалили в района между пловдивския жилищен район „Тракия“ и село Ягодово.  Сигналът за пожара е подаден около 12 ч.  Гъсти облаци дим се издигат в района на пожара, предполага се, че сред отпадъците горят и автомобилни гуми.  На място веднага са изпратени два противопожарни автомобила.  Все още няма информация дали огънят е..

публикувано на 13.04.21 в 12:49

Общината спечели окончателно дело срещу Байрам Солак

С окончателно решение на ВАС Община Пловдив спечели делото, заведено от бизнесмена Байрам Солак срещу градската управа, за казуса със старата тоалетна в парка зад хот. „Санкт Петербург“.   Повод за поредицата дела бе т.нар. „мълчалив отказ“ на кмета на Пловдив да разпореди премахването на  запуснатата тоалетна в парка, за което настояваше Байрам..

публикувано на 13.04.21 в 12:19

Спад на заразените с КОВИД-19 в страната

Спад на заразените с Ковид-19 за изминалите 14 дни до 11-ти април отчита Националният център по заразни и паразитни болести.  Въпреки това всички области в страната остават в червената зона по заболеваемост като в момента инфектираните на 100 хиляди души са над 600, като за предишния двуседмичен период броят им е бил над 700. Най-много са в..

публикувано на 13.04.21 в 11:15

Разясняват на домакинствата как безплатно да минат от дърва на ток/ТЕЦ

Община Пловдив започва серия от изнесени информационни срещи по проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез намаляване на емисиите на  фини прахови частици от битовото отопление.  Срещите ще се проведат в шестте района на 15 и 16 април по график.  По време на тях ще бъдат представени възможностите, които дава проектът на..

публикувано на 13.04.21 в 11:12

3122 са новозаразените с КОВИД-19 у нас, в Пловдивско са 314

Новите случаи на COVID-19 у нас са 3122 при направени общо 17 402 теста. Положителните проби представляват почти 18 %.  Най-висок е броят на положителните резултати в столицата – 758, следвана от област Пловдив – 314. В Пазарджишка област новите случаи са 50, в Смолянска – 38.  Две деца – на 3 и 6 години от Златоград са сред новозаразените..

обновено на 13.04.21 в 10:36