Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алтер его” препуска с галопа на Коби!

| обновено на 30.11.19 в 10:07

„Галопът на Коби” е книгата на д-р Петър Илиев, който ще бъде специален гост в „Алтер его” тази събота. В нея са отразени любопитни моменти от неговия живот на емигрант. Кой е д-р Илиев? Той е роден през 1939-та година. Баща му е пасторът Симеон Илиев, завършил теология във Швейцария. След 9-ти септември семейство му е недолюбвано от социалистическата власт и съвсем логично Петър Илиев отбива военната си служба като копае канали. От 1960-та до 1967-ма година следва медицина във ВМИ – Пловдив. Става участъков лекар в пограничното село Кости. Прави два опита за бягство през Югославия. Вторият път успява да стигне до Швейцария, където получава политическо убежище. Работи в няколко швейцарски болници, включително и като главен лекар. А по-късно създава и своя частна практика. Д-р Илиев е известен специалист по съдови заболявания. Той въвежда нови хирургически методи в една частна пловдивска клиника. Освен всичко това той е и горещ любител на джаза. Живее и работи в Швейцария, но в събота ще бъде пред микрофона, за да сподели гледната си точка за три епохи – Царство България, Социализма и Демокрацията. А музикалната линия в цялото предаване ще бъде, разбира се, джазова.

Преди разговора с д-р Илиев, ще припомним някои от най-знаменателните вицове на арх. Боян Чинков. Очаквайте и традиционните ни сатирични бележки и хумористични забежки по най-наболелите теми от седмицата заедно с импровизациите на Крайо Петровски, с които направо ще ни хвърли в джаза!. Ето и малък бонус-малус: В новия брой на „Алтер его” сатиричното „Аз” на водещия вероятно ще бъде чуто да казва:

Това е реторически закон,

широко приложим и в парламента:

Превръщаме мухата в слон,

когато кацне върху опонента!

„Алтер его” се излъчва в събота след новините в 15.00 ч.

Повторения: в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – да пришпорим ефира!

Автор и водещ: Петър Краевски


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" за Петър Берон и неговия "Рибен буквар"

[module="Media" entry="Audio" title="Предаването ''Срещите'' на 9 март" url="http://82.119.84.123/storage/Radio Plovdiv/2024/PREDAVANIA_2024/PUBLICISTIKA/Sreshti/SRESTITE_09,03,2024.mp3" download="false" class=""  Да си спомним за учения енциклопедис Петър Берон и неговия "Рибен буквар", който стана на 200 години.                             Гост на..

обновено на 19.07.24 в 18:37

Започна 45-тото археологическо лято на селищна могила Юнаците

В програма "Точно днес" разговор за селищна могила Юнаците . През това лято на знаковия обект в област Пазарджик археолозите продължават с нова серия проучвания. С ръководителя им доц. Камен Бояджиев , говорим за очакванията и за средствата, които ще са нужни там. Доц. Камен Бояджиев е археолог от НАИМ-БАН: Тази седмица започнахме археологическите..

публикувано на 19.07.24 в 10:14

"В света на музиката" идва в Пловдив на 23 юли

Започна лятното турне на маестро Веско Ешкенази, виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова и оркестъра на Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов. „В света на музиката” ще зарадва публиката в Пловдив на 23 юли, а през есента ще гостува в Добрич, Балчик и Варна. Проектът с красивото заглавие „В света на..

публикувано на 19.07.24 в 06:48

Галерия „Сигна“ със сборна лятна изложба на известни творци

Галерия „Сигна“ представя сборна лятна експозиция с творби на около 20 автора – живопис и малка пластика. Изложбата може да бъде разгледана до края на месец август. „Сборната изложба представя творби на автори, с които работи нашата галерия. Наблюдаваме във времето какво се търси и харесва от публиката. И подбираме и творбите, които да..

публикувано на 18.07.24 в 10:46

Кръстьо Лафазанов е кОмикадзе!

Открихме любимия на хиляди българи актьор Кръстьо Лафазанов в разгара на лятото насред германската провинция Баден- Вюртемберг, където договаря дати за своя стендъп концерт  "КОмикадзе на кръстЮпът".  Той любезно откликна на молбата ни за интервю и благодари за интереса  на пловдивчани към него. Доволен е от лятото, въпреки жегите и натрупаната..

публикувано на 17.07.24 в 16:55