Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пожарникари от Пазарджик са в хуманитарния конвой за Албания

| обновено на 29.11.19 в 11:42
Групата от Пазарджик, която замина за Албания

Със специализрания конвой на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са представители на Противопожарната служба в Пазарджик. Това обяви във фб профила си Мирослав Стоянов от пресцентъра на пазарджишката полиция: 

Дано успеете да помогнете на повече хора останали без покрив в Албания, колеги! Да сте живи и здрави да се приберете невредими! Гордея се, че и представители на РДПБЗН-Пазарджик със специализиран автомобил са сред състава на конвоя от ГДПБЗН към Албания!

А кметът на Пловдив Здравко Димитров подписа заповед, с която командирова петима доброволци за спасителни дейности в Албания. Те ще се включат при необходимост, съобщи гл. комисар Николай Николов, дир. на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Той е потвърдил готовност да замине екип от 20 пожарникари и спасители. 

Хуманитарната помощ, осигурена от БЧК и от резерва на МВР, се очаква да  бъде доставена днес. Това са палатки за 1 000 човека, чаршафи, одеяла, включително и надуваеми, възглавници, хуманитарни пакети -  всичко от първа необходимост и което е било поискано от албанска страна.  На последното правителствено заседание тази сряда МС гласува решение  за финансова помощ на  Албания в размер на 200 хил. лв. и хуманитарна – на стойност над 100 хил лв. 

Междувременно бе съобщено за нов трус, усетен в Тирана. Той е с магнитуд от 3,9 по скалата на Рихтер,а  епицентърът му е бил на 36 км северозападно от столицата. Няма съобщения за пострадали или жертви.


Още от категорията

Над 2 млн. лв. получава Пловдив за развитие на Младежкия център

Община Пловдив получи финансиране за проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие”.  Безвъзмездната помощ е в размер на 2 053 740 лева по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, част от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г...

публикувано на 26.05.20 в 13:49

Театри, опери и танцови зали "вдигат завесата" и на закрито

Танцовите зали и театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Това стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и на Съюза на артистите с министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и на културата Боил Банов след протест на 24-ти май за отварянето на залите. В танцовите зали могат да се събират не повече от 20 души на разстояние..

публикувано на 26.05.20 в 13:36

Иззеха половин тон тютюн без бандерол от Шекера

Икономическата полиция в Пловдив иззе половин тон тютюн без акциз. Петима жители на Шекер махала са в ареста Близо 500 кг ситно нарязан тютюн е открит в микробус на бул. "Васил Априлов" в Пловдив при специализирана полицейската операция по линия на акцизните стоки. Служители от икономическа полиция и специализирани полицейски сили са..

обновено на 26.05.20 в 10:35

Отварят детските градини в Пловдив

Детските градини, яслите и млечните кухни в Пловдив отвориха от днес.Работят всички детски градини с изключение на две в район "Централен", където се извършва планов ремонт и една в район „Източен“, където има авария.. Около 3900 деца се очакват в детските градини на Пловдив днес. Това са около 35% от общо 10 000, които ходят в детските..

обновено на 26.05.20 в 10:30

Една от трите жени, ранени в Де́бръщица, е в критично състояние

Трите жени, които  пострадаха  при катастрофата в пазарджишкото село Де́бръщица на 24 май, остават на лечение в МБАЛ-Пазарджик. 76-годишна жена е претърпяла две операции, като е стабилизирана и контактна. 88-годишната жена, приета в Ортопедично отделение , също е претърпяла две  операции заради фрактури по левия крак и ляват а ръка...

публикувано на 26.05.20 в 10:24