След журналистическо разследване на Нова

Проверяват д-р Мануков поставял ли е стент на здрав пациент

В Районна прокуратура Пловдив е назначена предварителна проверка по жалба на пловдивчанина Динко Бобчев за това, че в УМБАЛ "Пловдив" е направен опит да му поставят стент без да има нужда от него.  В момента Икономическа полиция проверява случая, съобщи за радио Пловдив районният прокурор Атанас Илиев. 

По думите му, жалбата е към Окръжна Прокуратура, но още на  15 октомври тя е била препратена по компетенция към Районна прокуратура. От миналата седмица РЗОК Пловдив също проверява случая, съобщи за Радио Пловдив директорът на УМБАЛ Пловдив д-р Аргир Аргиров. 

Тази сутрин той е издал заповед, с която иска обяснение от ръководителя на Отделението по инвазивна кардиология доц. д-р Иван Мануков във връзка с разследването на Нова ТВ по разказа на Бобчев, в който се посочва доц. д-р Мануков. Заповедта е от тази сутрин, а становището се очаква до 2-3 дни, съобщи за Радио Пловдив д-р Аргиров. По думите му, тогава и болницата ще реши какво да прави по случая. 

Той не пожела да го коментира с мотив, че познава подалия жалбата Динко Бобчев, и предпочита първо да приключат проверките на контролните органи. Никога досега в Отделението по инвазивна кардиология не е имало оплаквания, допълни Аргиров. Той е категоричен, че докато траят проверките на РЗОК и Прокуратурата, няма да отстрани доц. Мануков.

Скандална история! Изключително съм изненадан. - така доц. Мануков коментира пред Радио Пловдив случая и подозренията към него.  

Той разказа, че пациентът е лекуван два пъти като постъпва в отделението по спешност.  Според лекаря най- вероятно Бобчев не е разбрал обяснението на медиците за състоянието си. Няма друго обяснение, подчерта Мануков.

Ако съм искал да поставя стент, щях да го направя, докато е на масата. Един път беше излязъл от ритъм, втория път с болки в гърдите, как да го върнеш този човек. 

Д-р Иван Мануков сам е предложил на ръководството на УМБАЛ "Пловдив" да покани експерти, да се отвори архива, който е наличен, и да се направи проверка. Стремиш се да си перфектен, екипът така работи и изведнъж вместо благодарност, се излива такава помия. За самата фактология съм спокоен и за същността на нещата, но иначе нямам обяснение за случилото се. 

Той подчерта, че всеки месец са проверявани от Здравната каса и досега не са констатирани нарушения, а най- добри отзиви. Хиляди пациенти сме лекували годишно и не е имало подобен скандал, добави доц. Мануков.

Още от категорията

Проверка показа, че е нямало лов на сърни в двореца "Кричим"

В „Държавно ловно стопанство Кричим” няма данни за бракониерски лов и незаконна сеч и продажба на дивечово месо, установи проверка. Тя бе предизвикана от сигнали на жители от Куртово Конаре до кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев.  7-членна комисия от служителина Икономическа полиция , инспектори от Регионална дирекция по..

обновено на 11.12.19 в 17:22

От СУ "Христо Г. Данов" призовава "Да помогнем заедно!"

Средно училище „Христо Г. Данов“ в Пловдив организира благотворитерлна кампания „ Да помогнем заедно! “. Целта е да се наберат колкото може повече хранителни продукти, които в края на седмицата ще бъдат изпратени на фондация „Спаси човека“. Те помагат на възрастни хора от Северна България, които нямат близки и се нуждаят от храна и подслон през..

обновено на 11.12.19 в 17:22

Конкурс ще определи визията на мемориала за загиналите в петте войни пловдивчани

Община Пловдив създава работна група, която да изработи правила за публичен конкурс за идеен проект относно „Мемориал на загиналите за национално обединение“. Това стана ясно след проведена среща на организационния комитет с кмета на Пловдив Здравко Димитров. Намерението за издигане на мемориала в памет на загиналите пловдивчани е отпреди..

публикувано на 11.12.19 в 17:20

26 000 елхи от Родопите тръгват към търговската мрежа

Над 26 хиляди елхи планира да осигури за пазара Южноцентралното държавно предприятиеe в Смолян.  Първите количества от вечнозелените дръвчета вече са тръгнали към търговската мрежа, а в зависимост от търсенето, общият брой на отсечените ели може да бъде по-малък от предвидените.  Общо 4727 елхи с корени и над 21 хиляди отсечени иглолистни..

публикувано на 11.12.19 в 16:08

Асеновград ще продължи ремонта на централния площад по ОПРР

Общинският съвет в Асеновград одобри заплатите на новоизбраните кметове в общината на днешната сесия на местния парламент.  2 675 лева ще е заплатата на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, възнаграждението на кмета на най-голямото село в общината - Тополово е 1 425 лева, а в населените места с население между 1000 и 2500 жители кметовете ще се..

публикувано на 11.12.19 в 14:43