Очакваме добър диалог и с новия социален министър

Александър Сиди
Снимка: БГНЕС

Очаквах промени в социалното министерство, но е и оставка на министър Бисер Петков, каза Александър Сиди, депутат от ВМРО. Нямаше такива индикации и на последното заседание на парламентарната социална комисия.

Той беше човек, който виждаше проблемите,  но очевидно не са му стигнали силите да ги промени. Като цало обаче диалогът с министъра беше добър.

Няма напрежение между нас и ГЕРБ по тази смяна на министъра, въпреки, че коалиционният съвет ще се проведе след като оставката вече е факт.

Въпреки това, очакването е да не се стига до конфликти в министерството и да работят добре с новия министър Деница Сачева.

По отношение на последите точки на напрежение в сектора депутатът открои очакваните по- ниска втора пенсия и проблемът с фалшивите болнични.

Втората пенсия се оказва пълен крах, но налагането на нова социална система няма как да стане за ден- два. Натрупването на достатъчни средства може да отнеме до 70 години, както прогнозират експертите.

По отношение на болничните – проблем има и той не може да бъде прехвърлян върху добросъвестно плащите хора.

В разговора Александър Сиди обяви, че темата за Истанбулската конвенция е затворена за нашето общество, не само заради общественото неприемане, но и заради прознесеното решение на КС, който я определи като несъответстваща на Конституцията.


Още от категорията

Слаб интерес в „Столипиново“ по програмата за чистия въздух

„ 267 са декларациите, подадени от пловдивчани за климатици, 240 предпочитат печките с пелети, 70 искат да бъдат газифицирани, а 22 домакинства щелаята да се отопляват с парно. Общо подадените декларации от април до ноември са около 600 “ – съобщи в интервю за Радио Пловдив Василка Чопкова от общинската дирекция „Екология и управление на..

публикувано на 11.12.19 в 16:51

Цацаров да се разрови в Пловдив, ужасяващи са нещата

С конституционно мнозинство Народното събрание избра Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. В интервю за Радио Пловдив пловдивският депутат от Обединени патриоти и бивш кмет Славчо Атанасов заяви, че познава Цацаров повече от 15 години. Беше изключително добър председател на Окръжния съд в Пловдив. Съдът имаше най- добрите резултати в цяла..

обновено на 11.12.19 в 16:03

Не изпълняваме препоръките на Венецианската комисия

Главният прокурор Сотир Цацаров вече е председател на Антикорупционната комисия. И въпреки че името на новия обвинител номер 1 на държавата е ясен от няколко седмици, темата продължава да е в политическия дневен ред на страната заради препоръките на Венецианската комисия за промени, свързани с правомощията му у нас. По темата – интервю на..

публикувано на 11.12.19 в 15:52

Предприемаческият бяс нарушава качеството на живот

По повод първото място на Пловдив по строителство на нови сгради през третото тримесечие, Пламен Иванов, председател на Пловдивската строителна камара заяви, че този бум несъмнено ще доведе до спад.  Вярно е, че стоителството особено на жилищни сгради е много интензивно. Това се дължи и на новите работни места, на притока на хора от други селища...

публикувано на 11.12.19 в 10:52

„Българската Коледа“ за малките пациенти в УМБАЛ „Свети Георги“

Съвременна ендоскопска система за видео гастроскопия получи Детска клиника към Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив от инициативата „Българската Коледа“. С нея се осигурява възможността за безопасни изследвания на децата и по-добро лечение. Това са два апарата – видео ендоскоп за изследване на хранопровода и стомаха на..

публикувано на 11.12.19 в 10:38