Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Родилка на 17 години почина в частна болница в Панагюрище

| обновено на 03.12.19 в 15:47
Панорамен изглед от Панагюрище
Снимка: Уикипедия

17-годишна родилка е починала в частна болница в Панагюрище. Окръжната прокуратура  в Пазарджик започна разследване по случая.

Към момента не са ясни причините, които са довели до смъртта на 17- годишната Мария. 

Момичето е прието в болницата в Панагюрище на 27 ноември за спешно секцио и ражда здраво бебе. 

Родилката също е била в добро здравословно състояние. Два дни по-късно жизнените й показатели се влошили и младата жена е преместена в реанимация. Лекарите не са успели да спасят живота й.

Според близките на родилката тя не е имала здравословни проблеми. При последното им свиждане Мария  се оплакала единствено от болки в гърлото.

От МБАЛ "Уни Хоспитал" - Панагюрище разпространиха до медиите свое становище по случая.

В него лечебното заведение "изказва най-искрените си съболезнования за загубата на Мария Димитрова на нейните близки". "Мария е била пациентка на лечебното заведение, където постъпва на 27 ноември за спешно цезарово сечение. Въпреки всички положени грижи и усилия от медицинските специалисти, на 28 ноември вечерта пациентката почива. Близките са уведомени своевременно - рано сутринта на 29 ноември, след което е назначена съдебно-медицинска експертиза. Пациентката е непълнолетна и затова повече подробности за състоянието й не могат да бъдат давани", се казва още в становището.

Разследването е поето от следовател към прокуратурата. От частното здравно заведение е иззета цялата документация по случая. Разпитват се и свидетели.


Още от категорията

Пуснаха срещу парична гаранция задържаните от бар "Силикон"

Районен съд – Пловдив определи парична гаранция  по 5000 лева спрямо трима от задържаните в пловдивския еротичен бар "Силикон"-собственикът Димитър Донов, управителят на заведението Николай Димитров и Алит Алит от Варна. Съдът прецени, че делото е в начален етап и  събраните до момента доказателства са недостатъчни за изграждане на обосновано..

публикувано на 25.02.20 в 18:34

Трима в болница в Пловдив очакват резултати за коронавирус

Трима души са хоспитализирани в Инфекциозна клиника в Пловдив за наблюдение за коронавирус , съобщи началникът на лечебното заведение доц. Андрей Петров.  Жена и мъж на по 60 години и още един мъж на 29 години са в болницата.  И тримата пациенти са в добро общо състояние, имат температура, жената е и с лека кашлица, но като цяло..

публикувано на 25.02.20 в 17:40

Шефката на Басейнова дирекция на съд за безстопанственост

Прокуратурата повдигна обвинения за безстопанственост на директорката на „Басейнова дирекция“- Пловдив Цветелина Кънева. Тя е обвинена за това, че не е предприела необходимите по закона мерки за ликвидиране на незаконния сондаж в Захарния завод в Пловдив.  Кънева бе задържана вчера в зрелищна акция на маскирани полицаи във ведомството. „На..

обновено на 25.02.20 в 16:46

Избраха фирмата, която ще прави пробива под Централна гара

Обединение Проект Пловдив печели обществената поръчка за модернизацията на жп линията, контактната мрежа и сигнализацията на гара Пловдив, както и за пробива под нея. Търгът беше обявен от НКЖИ, а предложената от фирмата цена е  89 милиона и 28 хиляди лева без ДДС и още 4 милиона 286 хиляди лева непредвидени разходи.  Първоначално зададената цена бе..

публикувано на 25.02.20 в 16:43

Паркираме в Колодрума за лев на час

Общинския паркинг до зала „Колодрума“  може да се ползва срещу 1 лев на час, съобщи заместник-кметът по транспорта на Пловдив Тодор Чонов. Пълният му капацитет е 180 места и 9 допълнителни за автомобили на хора в неравностойно положение. Специално табло на входа ориентира и ще показва колко от тях са свободните. „До момента паркингът се..

публикувано на 25.02.20 в 16:41