Пак "Празнувай отговорно!" за 8-ми декември

„Празнувай отговорно!“ - призовават за шести път от Университета по хранителни технологии в Пловдив по повод предстоящите празнични дни. 

Иво Финков, заместник-председател на Националното представителство на студентските съвети заяви, че очакват по-голяма подкрепа от отговорните институции. Той визира Министерството на младежта и спорта, както и Министерството на образованието. На този етап ни подкрепят от МВР, като заедно с нас участват в популяризиране на кампанията, каза Финков. Той съобщи, че от утре ще имат серия от прояви по повод 8 декември и кампанията „Празнувай отговорно!“

Най-често катастрофи с млади шофьори днес стават след като за секунди дори вниманието се отклонява от екраните на смартфоните, смятат от Студентските съвети. Те отчитат, че вече не високата скорост и употребата на алкохол са водещите причини за произшествия, а социалните мрежи - Инстаграм и Фейсбук.

За 4 декември в УХТ ще има серия лекции по пътна безопасност, както и символично студентите ще затворят улицата пред висшето училище. Доброволците на БЧК ще демонстрират правилата на първа помощ, ще има и игри за превенцията на пътя, както и дегустации. Студентите да използват организиран транспорт за 8 декември, призовават от НПСС.

От Пътна полиция съобщиха ,че за периода 2009-2019 година в дните от 5 до 10 декември са станали 172 катастрофи с травматизъм и 13 жертви. Само за миналата година от 5 до 10 декември има регистрирани 17 катастрофи без жертви, но ранените са 25 човека.

Росен Рапчев от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" каза, че най-важна е превенцията в борбата с пътните инциденти. 


Още от категорията

Крадливо трио е арестувано във Велинград

Полицията във Велинград арестува група младежи, извършили серия кражби и грабежи. Издирването им започнало в края на ноември след сигнали за кражби от офиси, автосервизи и автоморги в курортния град. Последните им нападения са от началото на декември, когато 63- годишна жена от Батак е нападната при влизане в колата си от двама мъже.  Единият издърпал..

обновено на 14.12.19 в 13:10

Затвориха ВЕЦ "Въча-1", който изпуска мазните води в реката

Изтичането на отработени води на ВЕЦ „Въча -1“ е причината за мазните петна, открити в реката в Кричим вчера.  Това е показала проверката на експерти от Басейнова дирекция, РИОСВ и областната администрация Пловдив.  При повторния оглед днес е установено, че съоръженията му отново изпускат масло в реката. Това е причината дейността на ВЕЦ-..

публикувано на 14.12.19 в 12:08

Още две жертви на катастрофи край Пловдив

Двама души загинаха при две тежки катастрофи през изминалата нощ в пловдивско. Първата е станала на пътя Съединение-Цалапица малко след полунощ. Пежо излиза от Съединение и при ляв завой се удря в мантинелата.  Колата е паднала в напоителен канал като на място загива момиче на 21 години. Втората катастрофа е станала тази сутрин в 6,30 ч. на пътя..

обновено на 14.12.19 в 10:33

Търсят се осиновители за кучето от крайния квартал

В Пловдив на площад „Централен“ днес ще се проведе зооревю под надслов „Кучето от крайния квартал“ с участието на доброволци и социализирани с тяхна помощ бездомни кучета от приюта в града. Инициативата е част от кампанията на зооветеринарния комплекс „НЕ КУПУВАЙ! ОСИНОВИ КУЧЕ ОТ ПРИЮТ!”. „Благодарение на подобни кампании, много от отглежданите от нас..

публикувано на 14.12.19 в 09:51

Дядо Коледа и Снежанка пътуват в теснолинейката за Добринище

Дядо Коледа и Снежанка ще пътуват във влаковата композиция „Родопи“ днес. Инициативата е на Гражданското сдружение „За теснолинейката“, подкрепена от БДЖ. Коледното пътуване започна от гара Септември в 8,45 ч. и ще пристигне на гара Добринище в 13,30 ч. Празнична програма, песни и викторини ще забавляват пътниците по време на 5-часовото..

публикувано на 14.12.19 в 09:32