Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотографска изложба на студенти "Без/Лик"

Студенти от специалностите „Фотография“ и „Графичен Дизайн и фотография“ от 3-ти курс в АМТИИ  откриват  фотографска изложба (БЕЗ)ЛИК в Къщата на Мексиканската графика.

Те представят свои авторски подходи за работа със съвременния портрет. Преподавателката им Марана Камбурова казва, че от  тези интерпретации, където ликът отсъства, може да научим много за характера и личността на човека от снимката.  Безликите хора от тези фотографии ни наблюдават през своята анонимност, но  и разкриват както индивидуалната, така и социалната принадлежност на човека. В изложбата традиционният портрет се изплъзва от статичната си, шаблонна рамка. По този начин фотографиите на младите автори ни представят не просто безлично присъствие на хора, а един съвременен подход в интерпретацията на портретния жанр, и успяват да запишат нов „физиономичен образ на своето време“.
Откриването е от 18.30ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Духът на Грузия“ завладява Античния театър

Гледайте за първи път спектакълана Държавен ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“,Грузия на 1-ви август, от 21 часа. Изключителният грузински държавен ансамбъл за песни и танци "Мхедрули" ще зарадва българската публика с лятно турне в страната, при това с един от най-върховите си спектакли "Духът на Грузия" („Spirit of Georgia“)..

публикувано на 26.07.24 в 15:13

В "Срещите" - за изкуствения интелект и Бог

Ще има ли диалог между Бог и изкуствения интелект?. С Николай Генов, автор на книгата "Виртуалният човек", тръгваме от фантастиката.  Още като тънко ручейче в традиционната литература фантастиката си позволява да отрече онова от Вечните книги: "Каквото е било, е и ще бъде" и да заговори за еволюиращ Бог.  Така ли е наистина?  Слушайте, интересно..

обновено на 26.07.24 в 11:42

Изложба на скулптора Павел Койчев в зала "2019"

Хоризонтално, отвесно, наклонено“ е названието на новата скулптурна провокация от големия български художник Павел Койчев в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“32. Авторът представя нови голямоформатни скулптури специално за това пространство. Творбите са абстрактни и цветни. Павел Койчев е роден през 1939 г. в София. Завършил е..

публикувано на 26.07.24 в 07:42

25 години Шекспиров театър в Паталеница

За 25 години в Паталеница са се включили толкова много зрители, актьори, режисьори.  За нас театърът под звездите е кауза, каза Инна Церовска , мениджър на на Шекспирова компания „Петровден“  по повод отбелязването на 25 години Шекспиров театър под звездите в село Паталеница  и представяне на проявите, посветени на годишнината. На 26 юли ще..

публикувано на 25.07.24 в 11:11

Строги мерки за сигурност за тридневния HILLS OF ROCK

Пловдивската полиция огласи мащабни мерки за сигурност по време на големия музикален форум –  „Хилс ъф Рок“.  Предвидено е силно полицейско присъствие в периметъра на фестивала. Мобилни екипи ще патрулират постоянно и ще реагират незабавно при всеки сигнал.  Униформените ще охраняват паркинг зоните за автомобили на посетителите  - пред..

обновено на 25.07.24 в 08:58