Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Снежна покривка на "Пампорово" и "Рожен"

| обновено на 04.12.19 в 11:42

Сняг вали на проходите „Пампорово“ и „Рожен“. Слаб сняг вали и на прохода „Печинско“ и на пътя за Средногорци, съобщи дежурният в Областното пътно управление – Смолян. 

Движението се извършва при зимни условия. Шофьорите трябва да бъдат внимателни, тъй като има опасност от падащи камъни. Пътните настилки в планинската област се обработват, заради очаквани заледявания през нощта.

Заснежени са пътните настилки в района на Студенец, Лъки и Паничково. Това съобщи дежурният в Областното пътно управление. Екипи обработват пътищата с цел нормална проходимост. В останалата част от областта пътищата са мокри. Снежната покривка на повечето места е около 3 см. 

Призовават се водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, както и да спазват необходимата дистанция, за да не се създават предпоставки за възникването на пътни инциденти. Към този час движението по основните направления в Пловдивска област е натоварено. 

Снежната покривка по високите места в област Смолян достига 30 см, информират от Областната администрация. Въведено е ограничение за движение на автомобили над 12 тона в цялата област, както и за превозни средства с ремаркета и полуремаркета, съобщиха от Областното пътно управление.

Проходите в областта са проходими при зимни условия. Снегът е предизвикал прекъсване на електричеството тази сутрин в селата Хвойна, Орехово и Малево, според информация от Областната администрация.

Минус 8 градуса бе температурата в Пампорово сутринта, а натрупаният сняг в курорта е около 20 см, по данни от Планинската спасителна служба. Снеговалежът в област Смолян продължава.

Движението по пътя Девин-Кричим е ограничено за всички моторни превозни средства поради ремонтни дейности наасфалтовата настилка в часовете от 08.00 до 17.00 часа. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Обходният маршрут заводачите е по пътя Девин-Смолян-Асеновград-Пловдив и обратно.