Откриха ремонтираната и модернизирана детска градина "Д-р Едгар Бороу“

Снимка: Веселина Пеева, Радио Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров  откриха обновената по програма „Красива България“ сграда на детска градина  "Д-р Едгар Бороу“.  Ремонтът е за над 390 хиляди лв.,  от които 270 хиляди са предоставени от общината.

Построената през 1991  г. сграда  е оборудвана с нови детски съоръжения за игра, поставена е над 2000 кв. м. топлоизолация с дебелина 10 см., нова доградама. Инсталираният  фотоволтаик на покрива пести електроенергия.

 Районният  кмет Костадин Димитров  подчерта, че само сградите  на две детски градини в „Тракия“ са останали  несанирани – „Еделвайс“ и  „Десислава“. Той припомни , че  с отпуснатите от ОбС м.г. 120 хиляди лв  ландшафтът на първото детско заведение бе изравнен и отводнен и то е подготвена за саниране. 20 000 лева пък са вложени за отводняване и облагородяване на двора на ДГ „Десислава“.

По думите на кмета Здравко Димитров, районните кметове, които изискват средства  за реконструкция и строителство на детски градини и ясли, ще бъдат поощрявани.

Това ще бъде пътят – нови градини и ясли. Очаквам доклад от районните кметове за възможните места, където могат да бъдат открити нови групи, престройки към сградите  или построени нови сгради, за да реагираме, подчерта още кметът Здравко Димитров.


Още от категорията

Почитаме Свети Николай Чудотворец

Православната църква почита Свети Николай Мирликийски Чудотворец.  Той е известен като избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите.  На Никулден имен ден празнуват всички с името на светеца или производните на Николай имена  - Никол, Никола, Нейчо, Николина, Николета, Кольо, Нина, Ница, Ния. По..

обновено на 06.12.19 в 10:50

Община Кричим вдига такса смет с 30 на сто

За 2020 година община Кричим планира увеличение на такса смет с 30 на сто, съобщават от общинската администрация.  Като основна причина се сочат увеличените разходи за депониране на отпадъци на сметището в Цалапица. През тази година те са  75,20 лева за тон, а за 2020 година се увеличават на  113,20 лева за тон.  Като друга причина за..

обновено на 06.12.19 в 10:50

Двама от триото, източило 3 млн. лв. от НОИ, остават в ареста

Пловдивският Районен съд остави за постоянно в ареста Александрина Георгиева и един нейн съучастник, арестувани след разкриването на крупната измама с фалшиви документи за пенсиониране.  Единствено дъщерята Николина  бе пусната под гаранция от хиляда лева. Още в съдебната зала тя прочувствено се помоли за по-лека мярка, тъй като има малко дете,..

обновено на 05.12.19 в 19:16

Утвърдиха нова структура на общинската администрация, рефреш и на "Пловдив 2019"

С 30 гласа за, 14 против и 4 въздържали се съветниците приеха новата структура на общинската администрация.  За нас броят на заместник-кметовете не е важен, ще се въздържим от гласуване, но ще се радваме ако избраните работят ефективно , каза Стефан Послийски от ВМРО.   Не бе прието предложението на Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“ за..

обновено на 05.12.19 в 16:17

Пловдив иска от "Индра" да "реанимира" транспортния проект

Поискали сме среща с ръководството на испанската фирма "Индра", която е ангажирана с транспортния проект на Пловдив , каза в кулоарите на сесията на Общинския съвет ресорният заместник-кмет Тодор Чонов.  "Опитваме се да реанимираме труп" . Така Чонов определи работата на новата администрация по проекта.  Софтуерните решения на..

обновено на 05.12.19 в 16:17