Ремонтират болницата в Асеновград

Ремонтните дейности се извършват в две отделения на общинската болница в град. Инвестицията е в размер на 100 хиляди лева, а средствата са осигурени от бюджета на здравното заведение. 

Ремонтът е неотложен, тъй като такъв не е правен още от създаването на отделенията, преди повече от половин век, каза управителят на болницата д-р Иван Червенков.

Цялостното обновяване тече в отделенията по "Нервни болести" и "Уши, нос и гърло". Сменят се подовите настилки, извършва се боядисване на стените, всички 43 болнични легла са подменени с нови, с подвижни механизми, стаите са оборудвани и с нови шкафчета.

Очаква се ремонтните дейности да приключат до края на месец декември.

Още от категорията

Въча пак замърсена, проверяват с какво и от кого

Големи мазни петна, като отлагания от масла, върху повърхността на река Въча в Кричим – за това е получил сигнал тази сутрин кметът на общината Атанас Калчев. Това се случва броени дни след друг проблем – откриването на мъртва риба в пресъхналото корито на реката.  По моя преценка като някакви отлагания от нефтен продукт. Огромни..

публикувано на 13.12.19 в 15:38

Асеновград на протест за неработеща пречиствателна станция

Жители на Асеновград излязоха тази сутрин на протест пред сградата на Общината заради новата mречиствателна станция за отпадни води. Съоръжението за 32 милиона лева бе открито предизборно в края на октомври, но все още не работи. Според протестиращите парите са хвърлени на вятъра за скъпоструващо съоръжение, което не функционира, а в..

обновено на 13.12.19 в 15:20

И съдът не разреши нов строеж на мястото на полуразрушения тютюнев склад

Пловдивският административен съд отхвърли жалбата на фирмата „Одрин 8“, собственик на тютюневия склад, който щеше да бъде съборен на същия адрес, срещу заповедта на ДНСК, с която им се забранява строеж на  това място.   В мотивите си съдът сочи, че според събраните доказателства сградата е част от ансамбъла по улиците“Иван Вазов“ и “Цанко..

обновено на 13.12.19 в 15:20

Пампорово откри ски сезон 2019 - 2020 година

Хиляди скиори и сноубордисти се спуснаха по пистите в Пампорово в първия ден на ски сезона. Лифтовете в курорта возят днес безплатно за откриването на сезона, а от 14 до 20 декември дневната лифт карта е на промоционална цена от 43 лева. След това цената ще бъде 62 лв. на ден. Ново поколение СПА център, богат културен календар и въвеждане на няколко..

публикувано на 13.12.19 в 15:09

Ангел Джамбазки няма да шофира днес до Пловдив

Евродепутатът Ангел Джамбазки отмени лекцията си в Пловдивския университет „Паисий Хилeндdрски“, насрочена за днес. Пред студентите и обществеността той трябваше да говори на тема "Мултикултурализъм или национални държави в Европа". От пресцентъра на ВМРО обявиха, че промяната е заради „възникването на непредвиден служебен ангажимент“...

публикувано на 13.12.19 в 12:13