Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протестът срещу презастрояването в "Южен" се мести в центъра

| обновено на 05.12.19 в 07:37
Снимка: Plovdiv24.bg

Инициативният комитет  срещу презастрояването в район „Южен“ от 11 часа организира протест срещу стоежа на сграда в зелената площ в междублоково пространство зад т. н. "Юбилеен блок" . Той ще се състои пред Община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“ №1. 

Хората не са съгласни с плановете за инвестиции и строеж на частния имот, който се намира в пространството, заключено между бул.“Никола Вапцаров“ 67 - 87 и ул. „Македония“ 75 - 93. Пловдивчани пишат:

Призоваваме кмета на града да дойде при нас, да ни изслуша и да вземе нужните мерки. Презастрояването не е само в район "Южен", това е национален проблем. Имаме сигнал до прокуратурата, защото смятаме, че строежът не е законен. Вече един човек почина от вълнението, което го обзе след идването на строителната техника. Кое е по-важно, животът и здравето на хората или инвестиционните намерения? 

От община Пловдив съобщиха, че  кметът Здравко Димитров и заместник-кметът арх. Невена Балчева ще се срещнат с представителите на инициативния комитет на протестиращите в заседателната зала на Община Пловдив. 

Още от категорията

Започна строителството на ГКПП Рудозем - Ксанти

С церемония за полагане на символична първа копка днес бе даден старт на строителството на ГКПП Рудозем - Ксанти. Началото на изграждането на ГКПП при Рудозем сбъдва мечтата на няколко поколения родопчани от двете страни на границата.  Това посочиха представители на българските и гръцки институции, ангажирани в проекта за откриване на граничен..

публикувано на 24.01.20 в 18:14

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 24.01.20 в 18:11

Близките на болни от Дома за хора с деменция не искат "покрай мокрото да изгори и сухото"

Община Пловдив предприема бързи и адекватни мерки, които да гарантират пълноценна грижа и човеколюбиво отношение към болните. Това заяви заместник-кметът по социални дейности Анести Тимчев пред близки на настанените в Центъра за възрастни хора с деменция към Комплекса за социални услуги „Свети Георги“. Над 25 роднини се отзоваха на поканата му..

обновено на 24.01.20 в 17:54

Рецидивист обра бензиностанция в Труд, вече е в ареста

Рано тази сутрин е обрана бензиностанцията в село Труд. Крадецът, въоръжен с газов пистолет, е задигнал 1500 лв от касата. Извършителят вече е задържан, съобщи директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев. Мъжът е бил маскиран с противогаз и въоръжен с газов пистолет, с който е произвел един изстрел. Касиерът на..

публикувано на 24.01.20 в 16:30

Потушиха бързо пожар в автоморга на Кукленско шосе

Пожар избухна в депо за разфасоване на бракувани автомобили на Кукленско шосе в Пловдив.  Сигналът е получен преди 12 часа и на мястото са изпратени три противопожарни коли от районните служби в града.  Пожарът е потушен. По първоначални данни няма пострадали хора.   Огънят вероятно е тръгнал от газовите горелки, които се използват за рязането..

обновено на 24.01.20 в 16:18