Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Съдът ще решава арестите на обвинените за източване на Здравната каса и НОИ

Случаите с разкритите схеми за източване на държавни институции в Пловдив продължават в съда, където ще се решават мерките за неотклонение на арестуваните за престъпленията.  

Очаква се пловдивската прокуратура  да внесе в районния съд искане за постоянния арест  на тримата арестувани за източването на НОИ-Пловдив. Измамата е за около 3 милиона лева чрез отпускането на пенсии с фалшиви удостоверения за стаж в закрити фирми. Документи за това бяха открити при задържаната с двама съучастници 62-годишна бивша служителка на осигурителния институт Александрина Георгиева. 

Окръжните магистрати  ще заседават по случая с арестуваната за източване на половин милион лева от Здравната каса психиатърка д-р Инна Бончева. Срещу нея са подвигнати обвинения за измама и документно престъпление, свързани с фиктивни прегледи за отпускането на лекарства за шизофрения и пласирането им на черно. След първоначалното и́ задържане Бончева остана в ареста с определение на районния съд. Защитата обжалва на втора инстанция и иска по-лека мярка за неотклонение.


Още от категорията

Зико благодари на пловдивчани

Кметът на Пловдив Здравко Димитров отправи обръщение към всички пловдивчани чрез своята Фейсбук страница. В него той им благодари за това, че са отговорни и дисциплинирани в сложната обстановка на епидемията. Той призовава да продължим да бъдем още по-дисциплинирани и отговорни към себе си и своите близки, да си помагаме и да бъдем грижовни към..

публикувано на 03.04.20 в 18:08

485 са вече заразените с Ковид- 19 у нас, в Пловдив остават 29

485 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб следобед. През деня са доказани още 8 нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 в Благоевград, 1 в Кюстендил и 1 във Видин. Към 17 часа няма нови случаи в Пловдивска област. Тук болните са 29,  като последните двама  бяха обявени сутринта  - единият..

публикувано на 03.04.20 в 17:25

Трима от "Столипиново" нарушили карантината

Срещу трима мъже от Столипиново, завърнали се от чужбина и нарушили карантината, започват три бързи производства. И тримата млади мъже са се върнали от работа в чужбина и са били с предписание да спазват 14-дневната карантина.  При проверка на адресите им обаче полицаи от Шесто РПУ в Пловдив установили, че мъжете не са на посочените от тях адреси...

публикувано на 03.04.20 в 17:08

260 дози "бонзай" иззе полицията в "Столипиново"

Полицията задържа 19- годишно момиче с 260 дози "бонзай" в Столипиново. Дрогата е предназначена за улично разпространение.  Дозите са открити на два адреса на улиците „Сокол“ и „Джебел“ при акция на Криминална полиция и Шесто районно управление срещу наркоразпространението.

публикувано на 03.04.20 в 16:48

Рокада по върховете на Инфекциозна клиника в Пловдив

Началникът на Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив доцент Андрей Петров е сменен. Неговият пост временно се заема от доцент Олиана Бойкинова. Причините за рокадата все още не са ясни. От няколко дни в Инфекциозна клиника обаче тлее напрежение, което е свързано с изплащането на допълнителните възнаграждения от по 1000 лева..

публикувано на 03.04.20 в 15:43