Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха и новите лица в УС на фондация „Пловдив 2019“

Утвърдиха нова структура на общинската администрация, рефреш и на "Пловдив 2019"

Пламен Панов вече ще оглавява на УС на фондация "Пловдив 2019"

| обновено на 05.12.19 в 16:17

С 30 гласа за, 14 против и 4 въздържали се съветниците приеха новата структура на общинската администрация. 

За нас броят на заместник-кметовете не е важен, ще се въздържим от гласуване, но ще се радваме ако избраните работят ефективно, каза Стефан Послийски от ВМРО.  Не бе прието предложението на Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“ за създаване на отделно звено, което да се занимава с презастрояването и опазването на зелените площи. 

От своя страна кметът Здравко Димитров се ангажира да не допусне липса на прозрачност при харченето на публични средства.

Съветниците извършиха и промени в ръководството на Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019“. 

За председател бе избран заместник-кметът по култура Пламен Панов.  Новите членове на управителното тяло на фондацията са писателят Недялко Славов, преподавателят по комуникации в АМТИИ Любомир Караджов, заместник-кметът Илия Кирчев, както и Димитър Семков от сайта „Под тепето“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Велопоход в подкрепа на хората с хемофилия

„За свят без кръвоизливи“ е мотото на велопоход в подкрепа на хората с хемофилия, който ще се проведе в Пловдив.  След старт в 11 ч. на пл. „Съединение“ всички участници ще се насочат по ул. „Стефка Николова“ и преминат по велоалеята на бул. „Марица-юг“, за да достигнат финала пред спортния комплекс на УХТ зад хангарите на Гребния канал. За..

публикувано на 20.04.24 в 08:12

Историческият музей в Пловдив показва експонати, свързани с Априлското въстание

По повод 148-мата годишнина от Априлското въстание, избухнало на 20 април по стар стил, в експозиция „Българско възраждане“  /Къща "Георгиади"/  Регионален исторически музей - Пловдив представя   изложбата „Април 1876 Пловдивското съзаклятие“. Освен разказ в табла за Пловдивския революционен комитет музеят ще изложи рядко показвани..

публикувано на 20.04.24 в 07:50

Пазарджик е домакин на инициативата "Цветя за смет"

За поредна година община Пазарджик организира инициативата за разделно събиране на отпадъци под мотото „Цветя за смет“. За времето от 9.00 до 12.00 ч. в 6 определени пункта хората могат да предават излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, акумулатори и батерии, хартия, пластмаса, разделно събран текстил, годни за повторна..

публикувано на 20.04.24 в 07:46

В Асеновград започва празникът "Златна ябълка"

В Асеновград започва уникалният празник „Златна ябълка“.  В църквата „Успение Богородично“ в кв. „Горни Воден“ ще бъде отслужена света литургия. Според вярванията, в този храм Света Богородица сътворява чудо за тези, които се помолят за рожба. Традицията изисква жените, които имат репродуктивни проблеми, да изслушат молитвата пред чудотворната..

публикувано на 20.04.24 в 07:31

Продължават събитията за обновената Градска градина в Пловдив

И днес продължават събитията по повод откриването на обновената Градска градина в Пловдив.  Заради прогнозата за променлива метеорологична обстановка за 20 и 21 април и за по-голяма сигурност при провеждане на събитията детският празник, предвиден за събота, включен в проявите за откриването на обновената Градска градина в Пловдив, се мести за..

публикувано на 20.04.24 в 07:27