Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изправят пред съда двама от касоразбивачите от Асеновград

Снимка: БТА

Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняеми и задържа двама от тримата мъже, обрали супермаркет в Асеновград на 2 декември. 

Установено е, че в първите часове на  деня, те се придвижили с лек автомобил „Нисан“ от Пловдив до   Асеновград. Преди това те няколко пъти оглеждали магазина, за да изготвят план за кражбата.  

През нощта двамата отворили прозорец на магазина с лост,  обезвредили видеокамерите и проникнали вътре. Там успели да разбият металната каса  и отмъкнали 20 000 лева, в различни банкноти и монети, а на излизане откраднали и 20 стека цигари. След като излезли, всички се качили в колата и по обходни пътища се прибрали в Пловдив. 

Още преди обед същия ден крадците са задържани, след като криминалистите успели да ги установят по записите от съседни видеокамери. При претърсването в жилище, автомобил, магазин и гаражи в Пловдив, са открити част от откраднатите пари и от цигарите.  

Двамата крадци са с дълги криминални досиета и осъждани.

Днес Районна прокуратура-Асеновград внася  искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.


Още от категорията

Изправят пред съда двама трафиканти на органи

Двама трафиканти на органи за трансплантация се изправят пред Районния съд в Пловдив. Виолета Тодорова и Васил Гьошев са опитали през април 2018 г. да преведат през границата мъж, съгласил се да стане донор на бъбрек за майката на Виолета, която била в крайно тежко състояние. Операцията трябвало да се извърши в клиника в Истанбул, а на донора –..

публикувано на 22.01.20 в 09:20

Започват проверки за нерегламентирани сметища

От днес в Пловдив започват всекидневни проверки за незаконни сметища и нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Те са разпоредени от кмета Здравко Димитров и ще се извършват от екипи на ОП „Общинска охрана“ съвместно с Трето и Шесто управление на МВР.  При нарушения ще бъдат налагани санкции по Общинската наредба за управление на отпадъците. Глобата..

публикувано на 22.01.20 в 06:41

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 22.01.20 в 06:37

Ресторантьори от Пловдив, Карлово и Хисар обсъждат проблеми на среща

Ресторантьори от Пловдив, Карлово и Хисар днес ще проведат среща, на която ще настояват за кардинална промяна на отношението на институциите към тях. Тя ще се състои в бирария "Пловдив", като на нея собствениците на заведения - ресторанти, барове, кафе-барове и други ще обсъдят най-наболелите проблеми.   От бранша настояват за намаляване на ДДС до..

публикувано на 22.01.20 в 06:36

Публично обсъждане на бюджета на Асеновград

Публично обсъждане на бюджета на община Асеновград за 2020 година ще се проведе днес от 14 часа в зала 601 на общината. Проекта за новата финансова рамка ще представи пред асеновградчани екипът на кмета Христо Грудев.  Зам.-кметът по финанси д-р Теньо Манолов вече обяви, че тази година община Асеновград ще разполага с бюджет в размер на..

публикувано на 22.01.20 в 06:31