Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пловдив иска от "Индра" да "реанимира" транспортния проект

| обновено на 05.12.19 в 16:17

Поискали сме среща с ръководството на испанската фирма "Индра", която е ангажирана с транспортния проект на Пловдив, каза в кулоарите на сесията на Общинския съвет ресорният заместник-кмет Тодор Чонов. 

"Опитваме се да реанимираме труп". Така Чонов определи работата на новата администрация по проекта. 

Софтуерните решения на испанската фирма, вложени в проекта, са с давност отпреди 10-15 и вече са морално остарели и неефективни, каза той. 

Искането към "Индра" ще бъде в оставащата 1 година, която по договор те имат ангажимент по поддръжката, да адаптират системата към изискванията на пловдивския транспорт. 

Частичните мерки, които общината прилага, включват предстоящо въвеждане на турбинно движение по някои от най-натоварените кръстовища и премахване на сигнала за ляв завой, за да се намалят задръстванията.До Коледа ще изпробваме този модел, каза Чонов.


Още от категорията

Грипна ваканция в Асеновград от понеделник, в Пловдив още не

Учениците в Асеновград излизат в грипна ваканция през следващата седмица. Предложението е на РЗИ - Пловдив, а мярката се налага заради покачване броя на отсъстващите ученици от учебни занятия. Кметът на общината д-р Христо Грудев издаде заповед, с която ваканцията ще продължи до края 02 февруари. Ще бъде въведен и филтър във всички детски..

обновено на 24.01.20 в 22:04

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 24.01.20 в 21:21

Апелативният прокурор Иван Даскалов подаде оставка

Апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов е подал днес оставка. Мотивите на този етап не са ясни.  Все още информацията остава непотвърдена от самия него, тъй не отговаря на телефонните повиквания.  Липсва и каквото и да е изявление от пресаташето на прокуратурата във втория по големина апелативен район в страната.  Оставката на Даскалов е..

публикувано на 24.01.20 в 20:52

Започна строителството на ГКПП Рудозем - Ксанти

С церемония и символична първа копка днес бе даден старт на строителството на ГКПП Рудозем - Ксанти. Началото на изграждането на ГКПП при Рудозем сбъдва мечтата на няколко поколения родопчани от двете страни на границата.  Това посочиха представители на българските и гръцки институции, ангажирани в проекта за откриване на граничен пункт,..

публикувано на 24.01.20 в 18:14

Близките на болни от Дома за хора с деменция не искат "покрай мокрото да изгори и сухото"

Община Пловдив предприема бързи и адекватни мерки, които да гарантират пълноценна грижа и човеколюбиво отношение към болните. Това заяви заместник-кметът по социални дейности Анести Тимчев пред близки на настанените в Центъра за възрастни хора с деменция към Комплекса за социални услуги „Свети Георги“. Над 25 роднини се отзоваха на поканата му..

обновено на 24.01.20 в 17:54