Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Престижен приз за Детска клиника на УМБАЛ „Свети Георги“

Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ получи наградата „Педиатрична клиника на годината“, присъдена й от Българската педиатрична асоциация. Престижното отличие прие началникът на клиниката проф. д-р Иван Иванов.

В категорията бяха номинирани още Клиниката по детска кардиология МБАЛ НКБ и Детска клиника МБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

Българската педиатрична асоциация връчва Годишни награди за трети път. Тази година официалната церемония се състоя в зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН и на нея присъстваха над 160 гости – медицински специалисти, представители на неправителствени организации и на бизнеса.

По време на церемонията бяха раздадени награди в шест категории. 

Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ активно участва в дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, чиято цел е да събере средства за изграждане на нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс. В него от старите си и рушащи се сгради ще се преместят Клиниката по педиатрия, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология. Организатор на кампанията е УМБАЛ „Свети Георги“. Ръководителят на клиниката проф. Иван Иванов коментира пред Радио Пловдив:

Искаме с тази кампания да дадем това послание, да стане цел на голяма чст от Южна България, защото ние лекуваме децата от Южна България. Към момента имаме над 150 хиляди лева дарения в тази кампания. Имаме над 5-6 хиляди смс-а изпратени, много училища в Пловдив вече са ангажирани. Не сме извели кампанията още извън града, мосля, че това ще е цел следващата година. Но пътят е това - първо хората да припознаят целта, а след това вече и политиците да участват. 

Интервю с ръководителя на детска клиника номер 1 в България проф. Иван Иванов може да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 19.01.20 в 08:14

Ремонт затваря част от западното платно на бул. "Цар Борис Трети"

Поради авариен ремонт на водопровод днес от 08:00 до 16:00 часа се затваря  за  движение  западното  платно  на  бул. „Цар Борис III Обединител”  в  участъка  от  ул. „Цанко Дюстабанов” до Сточна гара. Това съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Ремонтът налага се промяна в маршрутите  на автобусните  линии  с номера 1, 4,..

публикувано на 19.01.20 в 07:57

Първа жертва на свинския грип в Смолян

51-годишен мъж от село Борино е починал от свински грип в болницата в Смолян.  Мъжът е бил приет от началото на годината в интензивното отделение на смолянската болница с вирусна пневмония и поставен на изкуствена вентилация. Болният е починал в четвъртък след настъпили усложнения, потвърди директорът на многопрофилната болница за активно лечение д-р..

публикувано на 18.01.20 в 20:20

Мъж почина, след като се запали край Асеновата крепост

Сигналът за трагичния инцидент е подаден до районното полицейско управление в 7 часа и 20 минути сутринта.  Тогава пловдивчанин минавал с джипа си между селата Лясково и Яврово. Видял, че от паркиран автомобил излиза дим и  спрял  да помогне. От димящия автомобил излязъл човек, обхванат в пламъци.  Свидетелят се опитал да загаси пламтящия..

публикувано на 18.01.20 в 17:10

Асеновград отбеляза 142 години от Освобождението си

С поклонение и полагане на венци пред паметника на генерал Дандевил Асеновград отбеляза 142 години от Освобождението на града от османска власт.   В  официалната церемония участваха почетна рота и представителен духов оркестър на пловдивските Военновъздушни сили, а  м естните свещеници отслужиха заупокойна  молитва.  В тържественото..

обновено на 18.01.20 в 15:42