Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Престижен приз за Детска клиника на УМБАЛ „Свети Георги“

Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ получи наградата „Педиатрична клиника на годината“, присъдена й от Българската педиатрична асоциация. Престижното отличие прие началникът на клиниката проф. д-р Иван Иванов.

В категорията бяха номинирани още Клиниката по детска кардиология МБАЛ НКБ и Детска клиника МБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

Българската педиатрична асоциация връчва Годишни награди за трети път. Тази година официалната церемония се състоя в зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН и на нея присъстваха над 160 гости – медицински специалисти, представители на неправителствени организации и на бизнеса.

По време на церемонията бяха раздадени награди в шест категории. 

Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ активно участва в дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, чиято цел е да събере средства за изграждане на нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс. В него от старите си и рушащи се сгради ще се преместят Клиниката по педиатрия, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология. Организатор на кампанията е УМБАЛ „Свети Георги“. Ръководителят на клиниката проф. Иван Иванов коментира пред Радио Пловдив:

Искаме с тази кампания да дадем това послание, да стане цел на голяма чст от Южна България, защото ние лекуваме децата от Южна България. Към момента имаме над 150 хиляди лева дарения в тази кампания. Имаме над 5-6 хиляди смс-а изпратени, много училища в Пловдив вече са ангажирани. Не сме извели кампанията още извън града, мосля, че това ще е цел следващата година. Но пътят е това - първо хората да припознаят целта, а след това вече и политиците да участват. 

Интервю с ръководителя на детска клиника номер 1 в България проф. Иван Иванов може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Полицията разкри цех и магазини за фалшиви автоаксесоари

Голямо количес тво фалшиви аксесоари за автомобили иззе полицията в при специализирана акция в Пловдив и Асеновград.   1 200  комплекта автоаксесоари с логото на известна търговска марка, без съгласието на притежателя на патентното право са открити и конфискувани в сряда от отдел "Икономическа полиция" в четири  магазина и производствен цех  на една..

публикувано на 26.04.24 в 14:19

С 2,8 млн. лева три забавачки в "Тракия" са напълно обновени

В пловдивския район „Тракия“ вече няма несанирана детска градина освен детската ясла „Слънчев рай“. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров при откриването на ремонтираната Детска градина „Еделвайс“ в района. Градината беше санирана със средства по проект, финансиран от Норвежката програма, който включва още две детски градини в..

публикувано на 26.04.24 в 13:19

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31

Оставиха в ареста тримата рекетьори, изнудвали жена за 173 000 лв.

Пловдивският Окръжен съд отави в ареста групата от трима софиянци, сред които майка на две малки деца, обвинени за изнудване на жена за 173 000 лв.  Семейната двойка Николета Петкова и Теодор Сергиев, както и Филип Спасов са заплашвали и изнудвали 46-годишната Атанаска Домусчиева от Стамболийски да им преведе крупната сума.   Изнудването е..

публикувано на 26.04.24 в 10:49