Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението от км 25 до км 0 е само в едната лента, пътни полицаи регулират на място

Няколко верижни катастрофи край Вакарел блокираха АМ "Тракия"

Двама са пострадали при удар между няколко автомобила малко след 6 часа тази сутрин

10
Снимка: Милко Петров, Радио Пловдив

Поне 20-километрова е колоната от автомобили, образувала се заради задръстване на магистрала „Тракия“ в района на 25-тия километър преди София. 

Тапата е заради поне три катастрофи, предизвикани от лошото време. 

Пътуващи от Пловдив за София съобщават, че задръстването е започнало малко преди 9 часа и за близо час автомобилите са се придвижили само с няколко метра. 

Почти е невъзможно придвижването през Ихтиман, тъй като трафикът там също е блокиран от предприели обходни маршрути на магистралата, съобщи репортер на Радио Пловдив.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщават лаконично, че временно движението в участъка от км 25 до км 0 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в една лента поради ПТП.

Междувруменно, от "Пътна полиция" съобщиха, че временно е затруднено движението на АМ "Тракия" в района на Вакарел в посока София. Движението се извършва само в една лента. Пътни полицаи регулират на място.

Сигнали за няколко верижни катастрофи на АМ „Тракия“ в района на Вакарел в посока София са подадени малко след 6 часа тази сутрин. По първоначални данни са се ударили няколко автомобила. Пострадали са двама, които са откарани за преглед в болнично заведение.
На Цариградско шосе, в района на „Църна маца“, е станал пътен инцидент тази сутрин малко след 9 часа. Няма пострадали, нанесени са само материални щети.
"Пътна полиция" призовава шофьорите да карат особено внимателно и да се съобразяват с пътната обстановка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Очакват се валежи, има условия за градушки

Над страната днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология. Ще има условия за градушки.  Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Ще духа слаб до умерен вятър..

публикувано на 08.05.24 в 07:24

ГЕРБ-СДС ще се борят за 4 депутатски места от Пловдив област

Това обявиха  Областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев и водачът на листата Цвета Караянчева, които регистрираха в РИК кандидатите за народни представители на коалицията.  Караянчева благодари за номинацията и заяви, че е щастлива да бъде начело на листите както за област Пловдив, така и за Кърдажли. Тя обясни, че ще прави кампания лице в..

обновено на 08.05.24 в 06:39

В Пловдив се провежда кампанията „По-високи доходи с твоя синдикат“

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидентите Даниела Алексиева, Тодор Капитанов и Огнян Атанасов ще посетят Пловдив в рамките на започналата в началото на месец април национална кампания на конфедерацията под мотото „По-високи доходи с твоя синдикат“.  Те ще проведат срещи с кмета на Община Пловдив Костадин Димитров, с ръководството на..

обновено на 08.05.24 в 06:38

Известни имена в борбата срещу човешкия папилома вирус в Пловдив

Известни имена от арт средите се включват в кампанията за борбата срещу човешкия папилома вирус /HPV/ в Пловдив.  Събитието за свързаните заболявания чрез ваксинопрофилактика протича под оригиналния формат за подкрепа -  "Пощенска кутия за приказки с артистично четене"  в пловдивския клуб Allure, бул. Санкт Петербург № 131 от 19.00 ч.   То е..

публикувано на 08.05.24 в 06:38

Борислав Инчев води листата на "Синя България" в Пловдив

Бившият кмет на район „Южен“ и настоящ общински съветник от „Браво, Пловдив“ Борислав Инчев е водач на листата кандидат-депутати на „Синя България“ в Пловдив.  Той е от гражданската квота, съобщиха от коалицията, в която влизат партиите „Консервативно обединение на десницата“, „Консервативна България“, НДСВ, БДФ, ДБГ, движение „Демократично..

публикувано на 07.05.24 в 18:28