Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На хоризонта са най- добрите сценарии за "Ботев" и "Локото"


Дострояването на стадион „Христо Ботев“ от държавата е възможно, ако той стане общински и концесията за него бъде развалена. Това е условието на премиера Бойко Борисов след поредния протест на привържениците на клуба за Колежа.

Според общинския съветник от ЗС "Ал. Стамболийски" адв. Георги Колев дебат по темата не бива да има, защото всяка новина, че държавата ще поеме финансирането трябва да се приеме с адмирации. Пловдив трябва да стане бенефициент на тези средства. Развалянето на договора може да стане много елегантно, по взаимно съгласие. Чуваме, че и "Локомотив" няма да остане без финансиране.

И съвета, и администрацията трябва да дадат пълен съпорт, за да станат нещата факт, смята още юристът.

Позицията му е, че Пловдив трябва да иска от държавата постоянно, защото градът е ощетен на териториален принцип. Докато не поискаме, няма да ни дадат. Трябва да се иска сега, дискусията тече в момента. Привържениците на двата отбора гледат в една посока и е време проблемите на спортните клубове да бъдат решени сега веднъж завинаги.

Адв. Колев подчерта, че няма инвеститор, който да откаже подкрепа от държавата. Георги Самуилов е коректен бизнесмен, той може да разчете знаците и да се съгласи на взаимно прекратяване на концесията. Тук няма антагонизъм, никой не иска да отстрани Самуилов, на хоризонта по- добър сценарий за Ботев няма.

По думите му, натрупаните задължение на "Ботев" към общината трябва да бъдат изчистени при развалянето на концесията. 

Той призова феновете на Локото да продължат с натиска върху държавата и общината, защото сега е моментът двата спортни клуба да намерят най- доброто решение за себе си.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ да поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. Тази година ще се приемат 139 медицински сестри, или с 19 повече от миналата година. В програма "Точно днес"..

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33
Георги Харизанов

Кабинет няма да бъде сформиран в рамките на 50-то НС

Правителство няма бъде сформирано в рамките на 50-то Народно събрание. И това стана ясно още с гласуването в зала на правителството с първия мандат. Това заяви в интервю за Радио Пловдив политическият анализатор Георги Харизанов малко преди да стане ясно, че ПП-ДБ са готови да върнат незабавно втория мандат.  Той подчерта, че правителство,..

публикувано на 18.07.24 в 10:13