Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тервел Пулев: Важна е победата, може и без нокаут

Очакваме на 14 декември зала "Колодрума" в Пловдив да бъде пълна, след като до момента са подадени 4000 билета, а продажбата на останалите 2 000 върви с много добро темпо. Това каза на официалната пресконференция в Пловдив мениджъра на братя Пулеви - Ивайло Гоцев. В събота в залата ще се проведе боксова гала-вечер, в която главната битка е между българския професионален боксьор в полутежка категория Тервел Пулев и американеца Дешон Уебстър. Ще има общо 10 мача и голямо шоу за публиката.

Ивайло Гоцев бе категоричен, че Тервел Пулев ще покаже своя талант в основния двубой от професионална боксова гала-вечер. Гоцев обяви още, че Тервел ще се боксира за междуконтиненталната титла, което сериозно ще вдигне реномето му в полутежка категория.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров благодари на организаторите на спортното събитие като подчерта, че освен столица на културата през тази година, градът винаги е бил и столица на спорта. Боксовата гала-вечер той определи като "един голям спортен празник за града" и изрази надежда за много зрители, тъй като Пловдив е известен с боксовата си школа.

Този мач е много важен и благодаря на кмета Здравко Димитров за подкрепата, каза от своя Кубрат Пулев, като добави, че очаква много хубава финална битка на брат си Тервел. Ще бъде много хубаво шоу, едно събитие, което не е правено в Пловдив и най-важното е Тервел да победи, подчерта Кобрата. Той изрази надежда, че такива боксови гали може да станат традиция за Пловдив.

От своя страна Тервел Пулев обяви, че е важно мачът да бъде спечелен, а не как ще стане това - с нокаут или по точки. Той даде за пример битката в реванша между Антъни Джошуа и Анди Руис.

"Разучили сме добре противника, знаем какво да очакваме, но не знаем тактиката, на която ще заложи, коментира още Тервел. Той е добър боксьор и затова е тук и ние не го подценяваме", добави Пулев.

Треньорът на Уебстър каза, че имат идеята и самочувствието за победа, което по думите му е на база на опита, който имат до момента. Дешон е имал за спаринг партньор Артьом Лобов, известен с прозвището си "Руския чук".

"Благодаря на Господ, че ми дава тази възможност да се състезавам за тази титла. Готов съм да се бия в събота, надявам се на добър мач, да покажа таланта си и да бъде вечер, която никой няма да забрави", заяви самият Дешон Уебстър.

Началото на боксовата гала-вечер е от 19:00 часа. На 12 декември участниците в нея ще проведат открита тренировка, а на 13 декември от 16:00 часа ще състои и официалния кантар.

Сред останалите участници са големи имена в бокса и някои тепърва прохождащи - румънецът Богдан Дину, Игор Шевадзуцкий и Павло Кроленко от Украйна, Патрик Майлата от Нова Зеландия, Спас Генов, легендата Константин Семерджиев, известен като Коко Тайсъна, младият пловдивчанин  Пенчо Цветков, възпитаник на Димитър Добрев - Мутата, както и чаровната българка Джоана Нуамруе.

В същото време боксовият адвокат Джон Уърт обяви, че утре от IBF ще изпратят официалния договор за мача между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. Двете страни ще имат 30 дни за преговори, а евентуално след това ще се проведе търг.

В бокса има правила и те трябва да се спазват“, заяви Кубрат Пулев и припомни, че той е официалният претендент на IBF и следващият му мач трябва да бъде за тази титла.

„Готов съм да се изправя срещу всеки, който е на пътя ми и няма значение дали това ще бъде Джошуа или някой друг“, каза още Кобрата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

платена публикация
Как да изберем перфектните брачни халки?

Сватбеното пътешествие не започва с медения месец. То започва още в момента на заветното “Да!” и продължава докато не завърши и медения месец, а може и след това. Част от това пътешествие на любовта е изборът на перфектните брачни халки за нас и партньора ни, а това е важна стъпка, която не бива да се пренебрегва с лека ръка. Изборът на халки може да..

публикувано на 19.04.24 в 15:19

„Алтер его” - идваме, слагайте усмивките!

Само един гост ще имаме в „Алтер его“ тази събота или по-скоро – гостенка, която при нас се чувства като у дома си! Водещият и неговото алтер его ще хосрещнат в студиото Албена Пейкова, с която имат дългогодишно радио сътрудничество.  Очаквайте скечове и смехомаратони в едно по-лежерно издание на нашия радио-пърформанс. Иначе казано,..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе до три..

публикувано на 19.04.24 в 09:44

Финалът за Купата следващия сезон ще е на стадион "Христо Ботев"

Известни промени ще има в Нормативната уредна на БФС и за турнира за Купата на България, която е под шапката на ПФЛ. Основната е свързана с мястото на провеждане на финала. Очаква се от следващия сезон 2024/25 битката за отличието да се премести на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Подобно намерение „Колежа“ да приеме финала имаше и сега, но това няма..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Локомотив губи Евандро за 3 мача

Старши треньорът на Локо Пд Александър Томаш ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми преди последния мач от редовния сезон за смърфовете. Специалистът няма да може да разчита на контузения Евандро, както и на наказаните Ивайло Иванов и Петър Андреев. Големият удар за черно-белите ще бъде липсата на бразилския полузащитник, който се..

публикувано на 18.04.24 в 18:00