Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две нови барбекюта замениха разрушените в "Лаута"

Две нови барбекюта бяха монтирани в „Лаута”. Това стана след като преди 20-тина дни при вандалски акт в парка бе разрушено едно от съоръженията. Тогава  кметът на район „Тракия” Костадин Димитров обеща счупеното да бъде възстановено.

Той припомни усилията през изминалите години за превръщането на парк „Лаута”в зона за отдих, спорт и забавления. Мястото вече е предпочитано за прекарване на свободното време и отбелязване на лични празници не само от тракийци, но и от жителите на другите райони на града, посочва районният кмет.

През последните пет години паркът е разширен с 80 декара, като бяха залесени близо 3000 нови дръвчета и  монтирана поливна система. Изградена бе и нова пешеходна алея с осветление.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ваксината срещу коклюш ще се поставя 45 дни след раждането

Министерството на здравеопазването да позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана по-рано, още месец и половина след раждането, а не, както е заложено в Имунизационния календар – след втория месец на бебето. Това е решено на среща в Министерския съвет днес на служебния министър председател Димитър Главчев, министъра на здравеопазването д-р..

публикувано на 23.04.24 в 14:46

Жълт код за проливни валежи в Западна България

Силни дъждове се очакват в седем области на страната в днешния вторник. Обявен е жълт код за областите София, София-област, Видин, Монтана, Перник, Кюстендил и Благоевград. В тези области се очаква количеството на валежите за денонощие да са между 20 и 35 литра на квадратен метър. До вечерта валежите ще намалеят и спрат. Облачността също ще се..

публикувано на 23.04.24 в 06:56

Почистиха част от брега на река Девинска за Деня на земята

Близо 150 кг. отпадъци, разчистване на падналите клони по брега на река Девинска в участъка от стадион Девин до градската ѝ част, събраха 25 малки и големи участници в ежегодната акция по почистването на градската част на реката.  Организатори на инициативата са Община Девин, Клубът по спорен риболов „Девин“ и „Девин“ ЕАД, представители на Изпълнителната..

публикувано на 22.04.24 в 15:35

Още две деца в Пловдив са диагностицирани с коклюш

Нови две деца са заразени с коклюш, така случаите в Пловдивска област стават общо 4, съобщи за Радио Пловдив д-р Милена Панайотова, директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ – Пловдив.   Новозаразени са 2-ма петокласници от различни средни училища – "Димитър Матевски" и "Черноризец Храбър". Децата са добре, на домашно лечение,..

публикувано на 22.04.24 в 15:26

Жена е с опасност за живота след катастрофа до Септември

50-годишна жена е с опасност за живота след катастрофа, съобщиха от пазарджишката полиция. По първоначални данни в района на 56-ти километър от АМ „Тракия“ по посока за Пловдив 37-годишен водач на „БМВ“ от Пловдив загубил управление над возилото си, колата напуснала платното за движение и се озовала в дере.  Към мястото незабавно били насочени..

обновено на 22.04.24 в 13:42