Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От СУ "Христо Г. Данов" призовават "Да помогнем заедно!"

Събират се хранителните продукти и ще се изпратят на хора в нужда от Северна България

| обновено на 11.12.19 в 17:22

Средно училище „Христо Г. Данов“ в Пловдив организира благотворитерлна кампания „Да помогнем заедно!“. Целта е да се наберат колкото може повече хранителни продукти, които в края на седмицата ще бъдат изпратени на фондация „Спаси човека“. Те помагат на възрастни хора от Северна България, които нямат близки и се нуждаят от храна и подслон през зимните месеци.  

Хуманитарната организация е създадена от Йонка Иванова от София и вече две години провежда кампании за набиране на средства и храни преди празниците. Директорът на училище "Данов" Гергана Аврамова каза, че акцията е на ученическия съвет и всички ученици са гласували да подкрепят благотворителната инициатива.

Всеки, който желае да дари хранителни продукти може да посети до края на седмицата, 13 декември, петък СУ „Христо Г.Данов“ в Пловдив. Там на адрес ул. „Ален мак“ №1 имат два пункта за събиране на всички дарения. 

Може да пишете и на емайл: office@soudanov.org

Акцията ще продължи и през следващата седмица на декември в Пловдив. От 16 до 22 –ри  декември в центъра на града ще бъде разположена шатра от национална организация „Сноп“. Там ще се събират средства за „Спаси Севера“. Това е клон на фондацията "Спаси човека", където главно се помага на възрастни хора от селата в региона на Оряхово, Монтана и Плевен. 

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Търсят решение за превоза до Белово и Ракитово

 Общините Белово и Ракитово остават без обществен превоз. Поради тази причина областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова разреши двете общини да преминат към пряко възлагане на услугата към фирма превозвач до провеждането на конкурс.  Разрешението за пряко договаряне по квотата за обществения превоз в Ракитово е за срок от 6 месеца,..

публикувано на 24.02.24 в 13:14
Сградата на общината в Панагюрище

ОИК в Панагюрище отмени избора на Желязко Гагов за кмет

Общинската избирателна комисия в Панагюрище отмени решението си , с което обяви Желязко Гагов за кмет на общината, след втория тур на последните местни избори. Решението е изпратено в Общинския съвет, който трябва да избере временно изпълняващ кмет. Така ОИК изпълни решението на Върховния административен съд, който преди дни обяви изборните..

публикувано на 24.02.24 в 10:28

Отбелязваме Деня на паметта

С молебен в храма „Св. Димитър Солунски“ в Стария град ще бъдат отбелязани Денят на паметта и втората годишнина от началото на войната в Украйна. Началото е в 15.30 ч., а след службата участниците ще запалят свещи до катедралния храм „Св. Богородица“. „Да обединим сърцата си и да изразим благодарност на тези, които дават живота си за мир и..

обновено на 24.02.24 в 08:22

Гората.бг подарява фиданки в Пловдив и Пазарджик

Неправителствената организация Гората.бг подарява 20 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Пловдив и региона. Това ще стане на Братската могила, като всеки може да получи колкото фиданки иска, съобщават организаторите. Следобед от 15.30 ч. активистите ще бъдат и на Тортата в Пазарджик, където ще подарят 16 000 фиданки. На..

обновено на 24.02.24 в 08:22

Ден на кандидат-студента в Медицинския университет

Пловдивският Медицински университет организира Ден на кандидат-студента в първа аудитория на комплекса на бул. „В. Априлов“. Председателите на изпитните комисии по биология, химия, етика, скулптиране, социална медицина и здравен мениджмънт, както и екипът на кампания 2024 ще представят детайлна информация за целия процес на кандидатстване. За..

обновено на 24.02.24 в 08:22