Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сред випускниците на АУ има и студенти от ЮАР

7
Снимка: Емил Костов, Радио Пловдив

Плащанията на земеделците вървят в анонсирания в средата на октомври график. Очакваме да приключим на 20 декември като до 16  декември сме планирали схемата за единно плащане на площ, а на 20-ти-по схемата за необлагодетелстваните райони, каза в Пловдив министърът на земеделието Десислава Танева. 

Пазарната ситуация за пчеларите наистина е трудна, но допълнителна финансова подкрепа за тях може да има чак след приемането на новата Обща селскостопанска политика. Това добави тя по повод коментарите на бранша. Танева припомни, че през тази години за пчеларите е осигурен 20% по висок бюджет на минималните помощи, както и че се работи по нормативни промени в защита на сектора.

Десислава Танева присъства на церемонията по дипломирането на 590 абсолвенти на Аграрния университет. Сред завършващите са и шестима студенти от Южноафриканската република. 

Танева благодари на експертите от университета за работата им по SWOT анализа за околната среда и климата, с който България представя своите приоритети в Общата селскостопанска политика.

Министър Танева приветства Випуск 2019 на АУ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Адресът на улица

На този адрес в Стамболийски са регистрирани над 1200 души

Цяла секция с над 1000 избиратели е регистрирана на един адрес в ромската махала в град Стамболийски. Това съобщиха от служба ГРАО в града. Оттам допълниха, че на улица "Петко Рачов Славейков" №31 живеят над 1200 души.   Припомняме, че в петък депутатът от „Възраждане“ Кръстьо Врачев обяви в парламента данни от проверка на Областна..

обновено на 10.09.24 в 10:36

Делото срещу близнаците се отложи поради липсата на запис

Делото срещу близнаците Динкови, замесени в убийството на Малинов от Цалапица, беше отложено поради липсата на запис – веществено доказателство. Искането за въпросния запис между единия от братята, обвинени за укривателство, и подсъдимия за убийството на 24-годишният Димитър  Малинов в Цалапица Рангел Бизюрев е прието от Окръжния съд, но не е..

публикувано на 10.09.24 в 10:35

Продължава делото срещу близнаците, замесени в убийството на Малинов

В Пловдив продължава делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови.  Те са замесени в убийството 24-годишния Димитър  Малинов от Цалапица.  След като на предишното заседание бяха изслушани всички свидетели по делото за лично укривателство срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, днес се очаква разследването да представи информация..

обновено на 10.09.24 в 09:04

Електронно се таксуваме в автобус №25 от днес

От днес пловдивчани могат да ползват електронно таксуване по линия №25 на фирма "Автобусни превози".  След въвеждането на дълго отлаганата система пътниците вече могат да плащат с банковите си карти при контакт с валидатора в автобусите – съобщи в интервю за Радио Пловдив заместник-кметът с ресор „Транспорт“ Савина Петкова. В..

публикувано на 10.09.24 в 09:02

От днес нови фирми поемат осем от автобусните линии в Пловдив

От 10 септември влиза в сила временна мярка за транспорт на пътници по 8 автобусни линии с номера 9, 11, 17, 21, 25, 26, 36 и 113.  Мярката се налага във връзка с прекратения от Община Пловдив договор от 2016 г. с консорциум от три фирми. Фирма „КЗТ – Златанови“ ООД ще продължи да обслужва линия №36, а компания „Автобусни превози Пловдив“..

обновено на 10.09.24 в 07:45