Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пампорово откри ски сезон 2019 - 2020 година

Хиляди скиори и сноубордисти се спуснаха по пистите в Пампорово в първия ден на ски сезона. Лифтовете в курорта возят днес безплатно за откриването на сезона, а от 14 до 20 декември дневната лифт карта е на промоционална цена от 43 лева. След това цената ще бъде 62 лв. на ден. Ново поколение СПА център, богат културен календар и въвеждане на няколко различни вида лифткарти са основните новости в Пампорово през този зимен сезон, коментира Мариан Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД. 

"Откриваме сезона днес с три прекрасно подготвени писти. Въпреки това обаче времето е нестабилно. Очакваме през следващите няколко дни определено нестабилно време с по-високи температури. Съветвам всички да следят внимателно сайта на Пампорово, за да са напълно наясно с актуалните условия за каране на ски. Да се надяваме, че времето ще бъде по-благоприятно с нас през следващите седмици".

Днес са отворени три писти и работят пет лифта в скизоната.

Откритият през лятото Конгресен център в хотел "Перелик" разгръща през зимния сезон богат културен календар, информират от дружеството. Всяка събота в залите на Центъра ще има концерти, представления, театрални постановки и други събития. Към конгресния комплекс в хотел "Перелик" от този скисезон се добавя изключително модерен, според Мариан Беляков, СПА център с площ от 2000 квадрата. Според директора всички инвестиции са изцяло нова посока, в която се развива Пампорово, и предпоставка за налагане на курорта като целогодишна дестинация.

Приключилият летен сезон е изключително силен, след въвеждането на 30 нови летни продукта и отварянето на Конгресния център, отчитат от "Пампорово" АД. Още в първите месеци на функционирането на конгресния блок, в залите са организирани събития на едни от най-големите фирми в България.

През зимния сезон ще предложим още по-голямо разнообразие от продукти и начини за забавление на нашите гости, допълва Беляков. Съдейки по осезаемия ръст при ранните записвания, заетостта на хотелите през зимата се очертава добра, уточняват от дружеството. Основни клиенти за Пампорово и през този скисезон ще бъдат българските и балканските туристи. Традиционно силни за курорта остават ирландският и британският пазар, които запазват едни и същи нива през последните години. Няма промяна и в записванията на руските туристи.

От "Пампорово" предупреждават любителите на зимните спортове да следят всекидневно информацията за състоянието на скизоната и актуалните условия за каране на ски, тъй като според метеорологичните прогнози предстои затопляне на времето в следващите дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31

Оставиха в ареста трима, обвинени за изнудване за 173 000 лв в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на трима души за изнудване. Сечмейната двойка Николета Петкова и Теодор Сергиев, както и Филип Спасов са заплашвали и изнудвали 46-годишната Атанаска Домусчиева от Цалапица да им преведе 173 000 лева. Тримата са задържани, а Окръжната прокуратура ги е привлякла като обвиняеми за принуда и причиняване..

публикувано на 26.04.24 в 10:49

МЗХ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента. Предложението..

публикувано на 26.04.24 в 10:22