Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асфалтират само за нощ две кръстовища в "Южен", ремонтът започва утре вечер

Не три, а само една нощ ще трае пътният ремонт в пловдивския район „Южен“, съобщи районният кмет Костадин Язов. Той уточни, че от 22 ч. във вторник до 6 часа в сряда ще бъдат преасфалтирани двете кръстовища на бул. „Никола Вапцаров“ – с бул. „Македония“ и ул. „Димитър Талев“. 

Искането за съкратените срокове на нощния ремонт е от фирмата изпълнител, уточни районният кмет. Основата на пътя е направена и ще бъде положен само финалният слой асфалт. Процесът е непрекъснат – сместа се подгрява до около 80 градуса в асфалтовата база, превозва се с камиони и след това при полагането асфалтополагащата машина я дозатопля, обясни Костадин Язов. Той не очаква проблеми с качеството на положената настилка, тъй като по думите му, не се очаква температурите през нощта във вторник срещу сряда да паднат под 5 градуса, а според стандартите това е границата, при която могат да се извършват мокри процеси в строителството.

Кметът на район „Южен“ не очаква да се прояви проблем с недоволни граждани от шума заради нощния ремонт. В зоната на ремонта има доста нежилищни сгради – бензиностанция, бившето кино „Тракия“, сградата на Първо Районно управление, сградата на кметството, ресторант, а другите сгради отстоят на достатъчно голямо разстояние, посочи Язов. Той обясни, че машината за полагане на асфалт е модерна и не вдига голям шум, както например при къртене и пробиване. Ако бъдат подадени достатъчно жалби от граждани, подобен нощен ремонт няма да бъде правен занапред, обеща Костадин Язов.

Ако все пак ремонтът не бъде свършен в нощта на вторник срещу сряда, ще бъде довършен следващата нощ – сряда срещу четвъртък, отново в часовете от 22 до 6 сутринта, съобщи кметът на район „Южен“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

2-ри май ще бъде неучебен ден в цялата страна

МОН ще предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че днешното решение на просветното ведомство ще даде..

публикувано на 19.04.24 в 11:26

Градушка удари Смолянско

Минимална температура от минус 3 градуса е измерена тази сутрин в Пампорово , според информация от Планинската спасителна служба. В района на връх Рожен термометрите отчетоха минус 2,3 градуса, а в Чепеларе - минус 0,8 градуса, съобщиха от Метеорологичната станция на Рожен. Градушка е валяла на няколко места в Смолянска област през..

публикувано на 19.04.24 в 10:54

Асеновград представи проекти за финансиране на спортни обекти

Асеновград представи първите обекти в областта на спорта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Първият обект е изграждането на многофункционална спортна зала за бойни спортове и борба. Прогнозната стойност на тази инвестиция е 1,6 млн. лв. Други 300 хил. лв са необходими за ремонта на общинските тенис..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Извънгабаритен товар налага реорганизация на движението

Временна реорганизация на движението се въвежда в Пловдив заради транспортиране на извънгабаритен товар, който преминава през територията на областта. Очаква се около 8.30 ч. композицията да пристигне по Източния обходен път и от там да се насочи през жп прелеза на с. Войводиново към Пловдив. Маршрутът е  от ул. „Полет“ – ул. „Георги Бенев“..

публикувано на 19.04.24 в 06:56

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата програма от днес до неделя ще бъде официално открита обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването ще се състои  от 19,30 часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“. Веднага след прерязване на лентата районното кметство в партньорство с Държавна опера –Пловдив..

публикувано на 19.04.24 в 06:52