Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите около Юбилейния блок отхвърлиха предложението на инвеститора

Продължават протестите срещу застрояването в Кючук Париж

От Инициативния комитет сезират съда и ДНСК

| обновено на 17.12.19 в 14:11

Жителите от карето при Юбилейния блок отхвърлят предложението за облагородяване на района, отправено от инвеститора  Илиян Филипов и отново ще продължат с протестите срещу презастрояването на района.

От Инициативния комитет на протестиращите съобщиха, че е проведено допитване с две подписки – за приемане на предложението за облагородяване на терена около строежа и за входирането на жалба и сигнал до Административния съд и ДНСК.  

626 души са се подписали единствено за входирането на съответните документи до компетентите институции. Няма нито един подпис за приемане на инвеститорското предложение. То бе отправено преди седмица в сградата на общинската администрация.

От Инициативния комитет уточниха, че са изпратили уведомителни писма за решението, както до инвеститора от фирма ПИМК, така и до кмета на Пловдив Здравко Димитров. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

БДЖ съобщи за отменени и закъснели влакове в цялата страна

За поредица отменени и закъснели влакове съобщиха на своята интернет страница от „Български държавни железници“ (БДЖ). Поради липса на подвижен състав бяха отменени сутрешните влакове от Пещера до Пловдив и Стамболийски - Пещера - Стамболийски. Крайградски пътнически влак Септември (10:50 часа) – Аврамово (13:43 часа) и обратон се отменя поради липса..

публикувано на 19.08.24 в 10:53

Земетресение със сила 3,6 бе усетено в Пловдив (обновява се)

Земетресение с магнитуд 3,6 степен по скалата на Рихтер бе усетено в Пловдив. От НИГГГ към БАН съобщават, че трусът е регистриран в 20,18 часа на 9,9 километра западно от град Куклен. Дълбочината му е била 15 километра. По първоначални данни на Европейския сеизмологичен център  епицентърът е бил в Стамболийски, а силата му е 3,4 по Рихтер. По- късно..

публикувано на 18.08.24 в 20:35

Запали се Младежкият хълм в Пловдив

Локализан е пожарът от западната страна на Младежкия хълм в Пловдив. Горят сухи треви и храсти в района над Детската железница. 6 пожарни екипа са на място до пълното потушаване на огъня. Сигналът за него е подаден около 15 часа. Бързата реакция на огнеборците е успяла да предотврати по- сериозни щети за намиращите се в близост къщи. Все още не са..

публикувано на 18.08.24 в 15:47

Задържаха мигранти край Пловдив, след като колата им се преобърна

Автомобил, превозващ мигранти, се преобърна на автомагистрала Тракия край Пловдив в посока София. За инцидента съобщиха пътуващи в социалните мрежи, които са сигнализирали за него на тел. 112. Колата се е преобърнала в канавката, като по неофициална информация в него са пътували 8 мигранти.  Водачът им обаче е избягал. На място има полицейски екипи...

публикувано на 18.08.24 в 15:41

Катастрофа затруднява трафика за Граф Игнатиево

Катастрофа след село Труд затруднява трафика в посока Граф Игнатиево, съобщиха очевидци в социалните мрежи. От публикуваното видео се вижда джип, който се е ударил челно в друга кола, която се е преобърнала в нивите.  Не е ясно има ли пострадали и дали движението е спряно или пренасочено. На място има полиция и линейка.

публикувано на 18.08.24 в 11:46