Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Задължителното образование за 4-годишните ще има гратисен период

Задължителното образование за 4-годишните деца е една навременна и задължителна мярка. Това заяви в Пловдив Таня Михайлова, заместник-министър на образованието в Пловдив. 

Тя допълни още, че вероятно ще се даде гратисен период за въвеждането му.

По-малко от 80% от децата на 4-годишна възраст са обхванати от системата, а при 5-6 годишните този процент е над 90%.

Това показва, че е необходимо 4-годишните деца да бъдат в детските градини. Това ще има голяма полза за тяхното развитие, подчерта Михайлова. 


Още от категорията

Ромската махала в Пещера под блокада заради коронавирус

Общинският кризисен щаб в Пещера се събра на заседание във връзка с 4-те случая на COVID 19 в ромския квартал Луковица в града, два от които нови, и реши да затегне мерките в него. От утре, 5 април, с кметска заповед се въвежда  пропускателен режим на входовете и изходите му. Ще се допуска излизане на хора само ако имат необходимост от медицинска..

обновено на 04.04.20 в 19:00

В Пловдив продължава дезинфекцията на кофите за боклук

Голяма част от близо 4100-те контейнера за смесен битов отпадък тип „бобър“ вече се обработени по два пъти, съобщиха от ОП „Чистота“. Това бе една от първите мерки срещу разпространението на коронавируса, които Община Пловдив предприе още преди да бъде обявено извънредното положение. Три екипа със специализирани автомобили работят в..

обновено на 04.04.20 в 18:58
По данни от Уикипедия

5 нови случаи на COVID 19 у нас, Пловдив задържа бройката

През днешния ден са доказани още 5 нови случая на COVID 19 у нас, като 3 от тях са в София, 1 в Стара Загора и 1 в Бургас. 503 са общо потвърдените случаи от началото на разпространение на заразата в страната, по данни на Националния оперативен щаб. Лабораториите продължават да работят.  Пловдив задържа и днес бройката от 29 случая, като и в днешния..

обновено на 04.04.20 в 18:56

Няма нови случаи на COVID -19 в Пловдив, в страната те са 21

В Пловдив и областта няма нови случаи на коронавирус за денонощието . Остават 29-те потвърдени. 14 са приети в болница, трима от тях в интензивни отделения, съобщи по време на редовната пресконференция тази сутрин проф. Венцислав Мутафчийски от Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса.  В Пловдив мерките,..

обновено на 04.04.20 в 14:12

Мобилна апликация събира в национална система информация за Covid-19

" Мобилна апликация ще помага на гражданите проактивно да информират за текущото си здравно състояние и в същото време да има проактивна страна и от държавата, ако се налага ". Това каза Ивайло Филипов от „Информационно обслужване“ при представяне на Национална информационна система за борба с Covid-19. Филипов посочи, че системата има централен..

обновено на 04.04.20 в 14:11