Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Задължителното образование за 4-годишните ще има гратисен период

Задължителното образование за 4-годишните деца е една навременна и задължителна мярка. Това заяви в Пловдив Таня Михайлова, заместник-министър на образованието в Пловдив. 

Тя допълни още, че вероятно ще се даде гратисен период за въвеждането му.

По-малко от 80% от децата на 4-годишна възраст са обхванати от системата, а при 5-6 годишните този процент е над 90%.

Това показва, че е необходимо 4-годишните деца да бъдат в детските градини. Това ще има голяма полза за тяхното развитие, подчерта Михайлова. 


Още от категорията

Екоминистърът на проверка след новото замърсяване на Юговска и Чепеларска

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска с цианиди, което беше установено днес. В проверката ще участват областният управител  и експерти, представители на структурите на МОСВ, Басейнова дирекция Източнобеломорски район, РИОСВ-Смолян и РЗИ...

публикувано на 21.02.20 в 23:31

Избраха заместник-ректори на АМТИИ

Академичният съвет на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" гласува управленския екип на ректора проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак.  За зам.-ректор по учебната дейност бе избран проф. д-р Костадин Бураджиев, а зам.-ректор по научноизследователската дейност става проф. д-р Галина Лардева.  Проф. Бураджиев завеждаше учебната дейност на академията при втория..

публикувано на 21.02.20 в 18:17

Полицията задържа 3 тона алкохол без бандерол

Над 3 тона алкохол без бандерол откриха полицаи в пловдивския квартал „Тракия“. При акция на служители на Икономическа полиция и на „Специализирани полицейски сили“ в магазин и в автомобили в близост  до него е открит алхохол в различни пластмасови съдове без бандерол. Собственик на обекта е 61-годишен мъж от Пловдив. Разследването по случая..

публикувано на 21.02.20 в 17:58

Аграрният университет преизбра проф. Янчева за ректор

Проф. д-р Христина Янчева бе избрана за ректор втори мандат на Аграрния университет – Пловдив. Тя бе единствен кандидат за поста като получи подкрепата на 139 от общо 157 делегати на  Общото събрание на ВУЗ-а. Кариерното развитие на проф. Янчева от студентските години до днес е свързано с Аграрния университет – Пловдив и катедрата по..

публикувано на 21.02.20 в 15:20

В Пазарджик арестуваха ментета на перилни препарати

Голямо количество почистващи препарати, имитиращи известна търговска марка, са иззети при акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик.  Извършени са проверки на пет складови помещения в промишлената зона на Пазарджик. От там били иззети общо 1397 опаковки на препарат за перални машини, съдържащи..

публикувано на 21.02.20 в 14:33