Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив е домакин на форум за руското късометражно кино

Пловдив се включва в мащабна акция, посветена на руското късометражно кино. Тя се провежда в 85 региона на Русия и още 20 страни. В проекта се включва  Центърът за руски език и култура към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Програмата включва четири прожекции в Руския център в Новата сграда на висшето учебно заведение. Филмите ще бъдат излъчени днес от 15 часа и утре от 13.30 часа в кабинет 301. Входът е свободен.

Събитието се организира за шести пореден път и посветено е на Международния ден на късометражното кино, който се отбелязва на 21 декември. Целта е да се популяризира късото кино и разпространението на руските късометражни филми. Тази година акцията се провежда на повече от 1500 места – кинозали, библиотеки, музеи, културни домове, търговски центрове, университети и ресторанти.  Основен организатор е Съюзът на кинематографите в Русия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ансамблите „Тракия“ и „Странджа“ с общ концерт на Античния театър

Ансамблите „Тракия“ и „Странджа“ ще зарадват пловдивчани тази вечер от 19.00 ч. с общ концерт спектакъл на Античния театър. Организатор е Община Пловдив, а входът е свободен. Събитието носи заглавие „Фолклорни вдъхновения“ и е част от празничната програма с участници от Бургас, които гостуват в Пловдив на базата на подписаното „Споразумение за..

публикувано на 23.09.24 в 07:14

Емилия Каменова гостува в "Срещи" тази събота

Творци срещу творци или литературните войни в българския културен живот.  Веднага подсказвам - не сме уникални.  Слушайте разговора ни с Емилия Каменова, може и да ви е интересно. Започваме в събота след новините в 9 часа. Чуйте цялото предаване в звуковия файл.

обновено на 21.09.24 в 11:36

Мирослав Арабаджиев открива изложба в галерията на ДПХ

Първата си самостоятелната изложба представя в Пловдив художникът Мирослав Арабаджиев . Откриването е на 21 септември, от 17 часа, в новата галерия на Дружеството на пловдивските художници, която се намира на бул. "Цар Борис III Обединител" 153.  Изложбата ще продължи до 6 октомври 2024 г.  Сред 19-те картини са диптих "Дълбоко синьо" с..

публикувано на 20.09.24 в 14:49

Сигнал пее със симфоничен оркестър на Античния театър

Музикален концерт-спектакъл представя група Сигнал в Пловдив на Античния театър на 25 септември. За пръв път града под тепетата посреща рокаджиите заедно с над 40 музиканти. На сцената групата ще си партнира със симфоничен оркестър от Филхармония Враца.   Шоуто носи името „СИГНАЛ Symphonic“ и е първият такъв проект в историята на групата...

публикувано на 20.09.24 в 13:12

Съвременно изкуство дава вдъхновение за студентите

В Пловдив през август и септември се провежда Биенале на съвременното изкуство- Пловдив 2024, с куратор Мария Аргирова , организирано от фондация "Изкуство през вековете".  Освен изложбите, се проведе богата програма от съпътстващи събития. Участваха 80 автори от България и чужбина, с близо 150 творби. Творбите бяха разположени през..

публикувано на 20.09.24 в 09:54