Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха присъдата на карловския кмет Емил Кабаиванов

Окръжен съд – Пловдив отмени присъдата на  кмета на Карлово Емил Кабаиванов за злоупотреби и нанесени на общината щети за 27 000 лв, постановена от Районния съд. 

Тя бе 3 години условно с 4 години изпитателен срок, както и забрана да заема длъжността "кмет" в следващите 4 години. 

Средствата са били отпуснати по проект за рехабилитация на канализацията на общината финансиран от оперативна програма Околна среда. 

Самият Кабаиванов веднага обжалва  и междувременно успя да спечели нов кметски мандат на последните местни избори, при това още на първи тур. 

Окръжния съд отменя  присъдата  заради допуснати съществени процесуални нарушения. Със същото решение горната инстанция  връща  делото за ново разглеждане от друг състав на пловдивския Районен съд. 

Решението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две паралелки са под карантина заради нови случаи на коклюш в Пловдив

Още четири деца в Пловдив са заразени с коклюш и така случаите от последните дни стават общо осем, съобщават от РЗИ-Пловдив. Инфекцията е потвърдена при три момчета и едно момиче . Най – тежко е състоянието на момиченце на година и четири месеца , което е настанено с пневмония в УМБАЛ „Пловдив“ (бившата Окръжна болница). Детето е родено в..

публикувано на 25.04.24 в 13:45

Част от ул. "Христо Г. Данов" става пешеходна, реши ОбС - Пловдив

Пловдивските общински съветници приеха улица "Христо Г. Данов", в частта й между ул."Бетовен" и бул."Руски", да стане пешеходна зона. За гласуваха 31 съветници, против - 9, въздържали се - 10.  По време на дебата от ПП-ДБ посочиха, че такава промяна не е работа на Общинския съвет, а на администрацията. Те декларираха също, че принципно подкрепят..

публикувано на 25.04.24 в 11:33

ВМЗ - Сопот с рекордни печалби за 2023 г.

"Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) в Сопот отчитат рекордните 828 млн. лв. нетни приходи от продажби за 2023 г., което е двойно повече спрямо предходната година. Това показват данните на дружеството, цитирани от БГНЕС.  От компанията отчитат нараснало търсене на специална продукция на пазара. Затова се предвижда повишаване на капацитета с нови..

публикувано на 25.04.24 в 10:50

Ученици "гледат процес" в Административния съд в Смолян

В рамките на информационната кампания „Ден на отворените врати“ Административният съд в Смолян днес ще отвори врати от 15:00 ч. за граждани, медии и институции. Целта на инициативата е популяризиране дейността на съда, повишаване правната култура на гражданите и във връзка с Образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско..

публикувано на 25.04.24 в 10:44

Обявяват допълнителни места в ДГ "Каменица" в Пловдив

Допълнителни места са обявени за детска градина "Каменица", съобщават от община Пловдив.  В централната сграда е добавена една нова първа възрастова група за родените през 2021 година деца, които следва да постъпят в детската градина през новата 2024/2025 учебна година. На втория адрес на детското заведение на  ул. „Лъджене“ №13 за предстоящата..

публикувано на 25.04.24 в 09:31