Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Срещите" за вечните истини в евангелските текстове

Тази събота гост на „Срещите” е философът проф. Каприев. 

Дни преди Рождество Христово ще търсим смисъла на вечни истини от евангелските текстове. Как ги четем днес и как ги разбираме.

Бъдете с Радио Пловдив, интересно е.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 01 - 07 юни

В предаването за книги на Радио Пловдив на 01.06. 2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Джани Родари. Приказки наопаки.  174 стр., ок. 3А, ПАН , 2024 Марк Твен. Един янки в двора на крал Артур. Нов первод., 392 стр., ок. 5А, Сиела, 2024. Дж. М. Кутси. Живот и страдания на Майкъл К.  2-ро..

публикувано на 03.06.24 в 12:13

Юджийн Чаплин представя музиката на баща си с любов

На 12 юни в Драматичен театър Пловдив синът на Чарли Чаплин Юджийн Чаплин излиза пред българската публика, за да представи концерта Chaplin pianissimo с оригинална музика от филмите на великия комик. С този спектакъл България се включва в отбелязването на 135-та годишнина от рождението на Чаплин. Проектът се реализира с финансовата подкрепа..

публикувано на 03.06.24 в 10:03

Стефан Русинов ни среща с Китай в "Петното на Роршах"

На книжния пазар излезе книгата "Китай в 10 думи" на китайския писател  Ю Хуа, израснал в безпросветните времена на Културната революция, но впоследствие превърнал се  в един от най-четените китайски белетристи. Сред важните  за него теми са цензурата, корупцията, историята, патриотизмът,  обществото, литературата. Въпреки че книгата е написана..

публикувано на 03.06.24 в 09:39

В Смолян откриват изложба с илюстрации по "Диви разкази"

Изложба с илюстрации по „Диви разкази“ на Николай Хайтов ще бъде открита в залата на Държавния архив в Смолян. Експозицията включва илюстрации и творби дърворезба, представящи „Диви разкази“ през погледа на студенти и ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ – София, Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване..

публикувано на 03.06.24 в 06:37

Посланията на Ботевата поезия през погледа на съвременните поети

В  Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, се объръщаме  към духовността, която злободневието често пренебрегва, но без която няма нас и няма утре! Отправяме този поглед към същественото, през поезията на Ботев, завещана ни, за да ни напомня всякога да останем будни!  Срещаме ви с писателя Цветозар Цаков,..

публикувано на 02.06.24 в 10:13