Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училищни автобуси за част от селата в Пазарджишко

Автор:

Два чисто нови училищни автобуса „Мерцедес„ получиха от министерството на образованието община Лесичово и училището в  пазарджишкото село Величково. 

По този начин частично се решава превозът на учениците от селата, които от началото на годината останаха без обществен транспорт. 

Единият автобус ще превозва 23 деца от село Памидово до Величково. С другия ще бъдат превозвани учениците от Боримечково и Лесичово до училището в Калугерово. 

Без решение остава превозът на учениците, които ежедневно трябва да пътуват до Пазарджик и обратно. Според зам.-кмета на Лесичово Веселина Милкова регламентите за превози на ученици не позволяват на по-големите деца, тези от 11 и 12 клас да ползват училищен транспорт. 

Транспортната криза в Пазарджишко, която засегна три общини все още няма развитие. Хората от засегнатите райони ползват т.н. „черни таксита,  въпреки засилените полицейски проверки срещу този вид нерегламентиран превоз.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Пожарът между селата Овчеполци и Цар Асен е локализиран, няма опасност за населените места.

Локализираха пожара до Овчеполци

Локализиран е пожарът, който избухна по обяд в сухи треви, храсти и стърнища в землището на пазарджишкото село Овчеполци. Работи се за пълното му потушаване, съобщи говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов.  Три екипа гасят пожар на сухи треви край Овчеполци Той допълни, че в района на пожара е завалял дъжд, който много е..

публикувано на 22.07.24 в 14:22

Пловдив ще има нови контейнери за смет

Община Пловдив ще подмени всички битови контейнери за смет през следващите три години. В обявената поръчка за доставка на общо 1650 контейнери с три вида вместимост е заложена максимална цена от 9 милиона 470 хиляди лева без ДДС.  Според разписания график първите 400 съдове за смет трябва да бъдат доставени до края на тази година в районите Тракия..

публикувано на 22.07.24 в 14:12

Три екипа гасят пожар на сухи треви край Овчеполци

Сухи треви, храсти и стърнища пламнаха по обяд в землището на пазарджишкото село Овчеполци към село Блатница.  Заради вятъра, който често сменя посоката си, и огънят също е сменил посоката си и сега е тръгнал по посока село Цар Асен.  От пазарджишката пожарна уточниха, че са изпратени 3 противопожарни автомобила от Пазарджик и Пещера. На място е..

публикувано на 22.07.24 в 13:29

Верижна катастрофа затапи за час движението на Скобелева майка

Верижната катастрофа затрудни движението в участъка между пътен възел Скобелева майка и разклона за село Скутаре.  Сигналът беше получен около 12.15 ч.,  когато последователно са се ударили 3 автомобила. При сблъсъка няма пострадали.  Докато полаите обработваха мастопроишествието на около 100 метра е възникнала друга катастрофа. Ударили са се две..

обновено на 22.07.24 в 13:02

Арестуваха причинителя на пожара в Столипиново, изпепелил 7 постройки

Районната прокуратура в Пловдив привлече 33-годишен мъж като обвиняем за причиняването на пожара в кв. "Изгрев" от петък, в който изгоряха седем къщи.  На 19 юли следобед  той подпалил нерегламентирано сметище, докато горил стари кабели за извличане на вторични суровини.  Пожар лумна до къщи в „Столипиново“ Голямата жега и силният вятър обаче..

публикувано на 22.07.24 в 13:01