Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 1 млн. лв ремонтират ул. "Даме Груев" в район "Южен"

Пловдивският кмет Здравко Димитров и областният управител и лидер на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева

Реконструкцията на ул. „Даме Груев“ в район "Южен" стартира с 1 млн. лв., това увери кметът Здравко Димитров на среща с общински съветници от „Съюз за Пловдив“, на която бяха обсъдени техните предложения за проектобюджет за 2020-та година

Общината е включила парите в бюджета, което ще даде възможност за обявяване на обществена поръчка за ремонта на улицата. Тази година ще стартират строителните работи по реконструкцията, разширението, подмяната на ВиК мрежата и изграждането на нови тротоари, добави Здравко Димитров.

Кметът гарантира, че се работи и по другия важен проект - продължението на бул. „Македония“ до бул. „Александър Стамболийски“. Предстои проектиране и отчуждаване на имоти, които попадат в новата улична регулация на булеварда. 

Димитров напомни, че за отчуждителни процедури с цел изграждане и разширение на пътната инфраструктура в Пловдив  в бюджета за 2020 г. са заложени рекордните 4 млн. лева.

По-рано от "Съюз за Пловдив"  съощ.иха, че внасят до кмета  питане до кмета за бъдещето на фондация „Пловдив 2019“. Те са категорични, че Пловдив трябва да продължи да се развива като Европейска столица на културата и фондацията  да работи в тази посока, но това да става ясни критерии за реализацията на проекти и прозрачно  разходване на средства.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Адресът на улица

На този адрес в Стамболийски са регистрирани над 1200 души

Цяла секция с над 1000 избиратели е регистрирана на един адрес в ромската махала в град Стамболийски. Това съобщиха от служба ГРАО в града. Оттам допълниха, че на улица "Петко Рачов Славейков" №31 живеят над 1200 души.   Припомняме, че в петък депутатът от „Възраждане“ Кръстьо Врачев обяви в парламента данни от проверка на Областна..

обновено на 10.09.24 в 07:58

Продължава делото срещу близнаците, замесени в убийството на Малинов

В Пловдив продължава делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови.  Те са замесени в убийството 24-годишния Димитър  Малинов от Цалапица.  След като на предишното заседание бяха изслушани всички свидетели по делото за лично укривателство срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, днес се очаква разследването да представи информация..

обновено на 10.09.24 в 07:55

От днес нови фирми поемат осем от автобусните линии в Пловдив

От 10 септември влиза в сила временна мярка за транспорт на пътници по 8 автобусни линии с номера 9, 11, 17, 21, 25, 26, 36 и 113.  Мярката се налага във връзка с прекратения от Община Пловдив договор от 2016 г. с консорциум от три фирми. Фирма „КЗТ – Златанови“ ООД ще продължи да обслужва линия №36, а компания „Автобусни превози Пловдив“..

обновено на 10.09.24 в 07:45

Катастрофа затрудни трафика през "Скобелева майка"

Катастрофа с пострадал стана днес на разклона за с. Скутаре и пътен възел "Скобелева майка".  По първоначални данни са се ударили лек автомобил "Мерцедес" и "Ситроен".   Пострадал е възрастен водач на втория автомобил.  До приключването му беше създадена временна организация на движението. Временно се наложи спиране на а втомобилите  от..

обновено на 09.09.24 в 15:21

Нов превозвач пое автобусния превоз до Войводиново

Нов провозвaч пое от днес транспорта между Войводиново и Пловдив. Разписанието е публикувано в групите, свързани със селото в социалните мрежи и ще се изпълнява от фирма „Емануил -09“.  От днес Войводиново има транспорт до Пловдив. Имаме действащ договор в нашата общинска пътна мрежа с фирма, която вози през Войводиново до Желязно, Крислово ,..

публикувано на 09.09.24 в 14:18