Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общинският младежки съвет в Асеновград помагат на болни хора

20 хиляди лева за благотворителност са събрали младежите от Общинския младежки съвет в Асеновград през миналата година. За сравнение, през предходната средствата са били едва 1 600 лева. 

Парите са набрани от 13 проведени инициативи в подкрепа на нуждаещи се асеновградчани, сред които Николай Иванов, който страда от тежко онкологично заболяване, Лизавета Иванова, която се бори с "Множествена склероза", Ева Чолакова, която се лекува от "Сарком на Юинг" и много други. 

Идеята на Общинския младежки съвет е да бъде създаден специален фонд за благотворителност, чрез който да се подпомагат повече благородни каузи. 

Младите хора обсъдиха своята инициатива на среща с кмета д-р Христо Грудев, който им обеща подкрепа.


Още от категорията

ЕБВР ще подкрепи големите проекти на Пловдив

Европейската банка за възстановяване и развитие е готова да подкрепи Община Пловдив и нейната инвестиционна програма. Това става ясно по време на среща на кмета Здравко Димитров и зам.-кмета Илия Кирчев с вицепрезидента на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Ален Пилу.  Официалната визита на Пилу в България, е да се запознае с..

публикувано на 28.02.20 в 17:04

Две деца в Асеновград са под карантина след екскурзия в Италия

В Асеновград две деца бяха поставени под домашна карантина за 14 дни от личния лекар, като превантивна мярка срещу евентуална зараза с коронавирус.  Те са ученици в СУ „Свети Княз Борис I“ и  са били на екскурзия в Италия. Децата са под наблюдение, като засега не проявяват симптоми на заболяване.  На семейството са дадени указания и от Регионална..

публикувано на 28.02.20 в 16:07

Областният лидер на ВМРО в Пловдив е арестуван за корупция

Областният лидер на ВМРО – Пловдив Стефан Послийски беше арестуван.Послийски, който е и общински съветник, притежава консултантска фирма като част от проектите, по които е работил, са по линия на екологията и взаимодействието с Басейнова дирекция.  Все още няма официална информация за причината за неговото задържане. Очаква се това да стане в началото..

обновено на 28.02.20 в 16:02

Спецпрокуратурата и КПКОНПИ разследват корупция в Басейнова дирекция

По непотвърдена информация задържаните за разпит в Басейнова дирекция Източнобеломорски район са 5, а един от тях е бившият директор на РИОСВ отпреди няколко мандата Ивайло Йотков.  Служителите бяха изведени от сградата на дирекцията без белезници, а на входа полицаите са без тежко въоръжение и без маски.  Не е ограничено и влизането в Басейнова..

обновено на 28.02.20 в 15:12

Отложиха делото за отстраняване на Цветелина Кънева от длъжност

Делото за отстраняването на Цветелина Кънева като шеф на Басейнова дирекция беше отложено за 17 март, заради нейното отсъствие.  Задължително е тя да присъства за такава процедура, реши съдът.   В самотна атмосфера и опустяла банка, където застават подсъдими или обвиняеми,  започна и завърши кратко процедурното дело...

обновено на 28.02.20 в 15:11