Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Някой тайно, хитро и нагло реши как да се печели от хазарт. Кой?

Снимка: БГНЕС

След изнесените факти за неплатените такси от хазартни залози,  държавата логично влиза ролята си, смята финансовият анализатор Кольо Парамов.

Според него осветеният сега проблем произлиза от законодателната база. 

Въпреки това, не може съвкупно комисията по хазарта, бюджетната комисия на парламента и други институции 60 месеца да не забележат феноменалната разлика между държавното и частните дружества. Нека стане ясно кой с умисъл, хитрост и наглост е допринесъл да се случи това.

Парамов подкрепи законопроекта на Валери Симеонов за завеждане на държавен монопол в тотото и лотарията.

Не случихме на капиталисти, тогава следва принуда и държавата трябва да влезе директно в някои сектори, защото иначе 27 олигарси обезсмислят авторитета й. 

Трябва да се пресече тенденцията държавата да бъде изтласкана на незнайно място от вземането на решения там където им е мястото - от изпълнителната власт, а вместо това те се вземат на тайно, на някоя холова гарнитура от трима, четири човека, които решават, председателят на бюджетната комисия чинно ги изпълнява,  печатат се талончета, реализират се милиони и в последствие се пада и в юридическа хватка.

Приемат се парадоксални закони и се губят милиарди, каза още Парамов. Трябва да стане ясно кой по времето на кабинета "Орешарски" допусна това.Още от категорията

Идва рисково време, но без опасности за лева до 2 години

Мерките , препоръчани от експерти на МВФ към българското правителство за вдигане на данъците, увеличение на максималния осигурителен доход и повече държавни разходи с цел намаляване на социалното неравенство, са  закъснели с не повече от десетина години .   Това заяви пред Радио Пловдив икономистът проф. Боян Дуранкев. Той..

публикувано на 18.02.20 в 16:21

Нова инициатива за чиста градска среда тръгва от Пловдив

Нова инициатива за облагородяване на публични пространства започва от Пловдив сдружение „БГ Бъди активен“. Днес кметът на район Тракия Костадин Димитров, където бяха реализирани едни от най-успешните граждански проекти миналата година, обединени от платформата „АЗ,ТИ, ПЛОВДИВ“, предаде символично щафетата на петте нови общини, които ще се..

публикувано на 18.02.20 в 13:49

Асеновградчани на бунт срещу нощен тормоз на изгрална зала

Над 70 асеновградчани реагират в гражданска подписка срещу постоянния нощен шум от билярдна зала с наргиле в Асеновград. Хората твърдят, че в продължение на четири години са подложени на тормоз през нощта, тъй като обектът работи и в малките часове след 22 часа. Често заведението затваря и в 7 часа сутринта, когато хората отиват на работа. Знаем, че..

публикувано на 18.02.20 в 11:58

Още много документи за Левски ни чакат в Османския архив

Има изключително  много неоткрити документални свидетелства, които дават информация за Васил Левски и за българската история,  които тепърва предстои да станат известни. Това, което ние от Националния музей „Васил Левски“ в Карлово  открихме в Османския архив в Истанбул, е само началото. Това заяви уредникът от музея Виктор Комбов...

публикувано на 18.02.20 в 10:40

Малките кметове предадоха на Иван Гешев сигнали за корупция

На срещата на главния прокурор Иван Гешев със Сдружението на кметовете на малките населени места в Съдебната палата присъстваха над 20 кметове. Припомняме, че тя  се проведе по настояване на кметовете. Кметът на Калофер Румен Стоянов, председател на сдружението, заяви, че срещата е заради сигнали за корупция, останали без последствия повече..

обновено на 17.02.20 в 17:39