Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазарджик вече има нов жилищен квартал

Пазарджик вече има изцяло нов жилищен квартал, а днес кметът Тодор Попов посети облагородения и застроен район.

Точно 8 години след 24 януари 2012 година, когато със свое решение правителството предостави част от терена на бившата казарма на Община Пазарджик, вече имаме изцяло нов квартал и аз съм изключително удовлетворен от това, което се случва в този район", е казал кметът Попов. По думите му най-хубавото е, че "вече има и много новодомци". 

Надявам се това да са млади семейства, които са намерили уюта за своето и на своите деца бъдеще, е казал още Попов. Той е изтъкнал, че междублоковото пространство е едно от най-красивите в града - със зелените си площи, алеи и детска площадка. Търговските площи под жилищните сгради също вече са заети. 

Кметът е посочил също, че новоизградената в близост бензиностанция придава завършеност на зоната за търговия и услуги". В съседство е и новата автогара, която преди няколко години е отличена за сграда на годината. Попов е добавил, че предстои да бъде завършен и пазарът в района, а на съседен парцел се разширява площта на най-големия хипермаркет в града. 

Успяхме не само да запазим, но и да впишем паметника на 27-ми Чепински полк, като парково пространство в общото устройство на територията и ако трябва да обобщим, новият квартал на Пазарджик е пример за добро сътрудничество между държавата и местната власт, е подчертал е кметът Попов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С 2,8 млн. лева три забавачки в "Тракия" са напълно обновени

В пловдивския район „Тракия“ вече няма несанирана детска градина освен детската ясла „Слънчев рай“. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров при откриването на ремонтираната Детска градина „Еделвайс“ в района. Градината беше санирана със средства по проект, финансиран от Норвежката програма, който включва още две детски градини в..

публикувано на 26.04.24 в 13:19

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31

Оставиха в ареста трима, обвинени за изнудване за 173 000 лв в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на трима души за изнудване. Сечмейната двойка Николета Петкова и Теодор Сергиев, както и Филип Спасов са заплашвали и изнудвали 46-годишната Атанаска Домусчиева от Цалапица да им преведе 173 000 лева. Тримата са задържани, а Окръжната прокуратура ги е привлякла като обвиняеми за принуда и причиняване..

публикувано на 26.04.24 в 10:49

МЗХ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22