Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десен завой до Областната управа - от неделя нататък



Новата организация на движението с дясна секция на кръстовището между бившия ресторант „Стадиона“ и Областната управа се отлага за неделя, съобщи директорът на общинското транспортно предприятие Пламен Вълков. 

Той призна, че стартирането на иницаитавата, обявено за четвъртък е било възпрепятствано от проблеми с електронното оборудване на светофарите, заради натоварения дневен трафик. Затова ще се работи през уикенда, когато движението е по-малко натоварено, поясни Пламен Вълков. 

Целта там е включването на дясна секция в посока от моста на бул. „Васил Априлов“ към Областната управа и ЖП прелезите, което ще облекчи дневните задръствания, причинени от четиристранния пропусквателен режим на кръстовището.  

Очакванията са големи, но задачата е трудна по естествени причини, тъй като месечно в Пловдив циркулират, влизат и излизат над четири милиона коли и камиони. Пиковите часове – сутрин, обед и вечер са неизбежни, призна шефът на общинското предприятие за организация и контрол на транспорта.  

Затова стремежът е поне да се облекчи движението там, където е възможно. Всички кръстовища вече са възложени за проектиране на тесни специалисти, добави Пламен Вълков. 

Същевременно, въведената организация за ляв завой на кръстовището между ул. „Победа“ и бул. „Дунав“, пред гара Филипово вече дава положителни резултати, коментира той. 

Тази невралгична  точка и другата с подобна организация - между булевардите „Източен“ и „Мария Луиза“ срещат одобрителен отклик сред шофьорите, стана ясно от кратка анкета сред част от тях. 

Изявлението на Пламен Вълков и мненията на водачи чуйте в прикачените файлове. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С мащабни проекти район "Тракия" отбелязва своя празник

Точно днесе и празник на най-младият район на Пловдив, а именно „Тракия“, който става на 51 години. Първите блокове там са построени през 1973-та година за да се отговори на разрастващият се град и преодоляване на жилищната криза. Днес увеличаващите се жилища в района създават и проблем с паркирането, но поставят и въпросите, свързани с..

обновено на 06.08.24 в 11:23

Време е партиите да разберат, че НС не е кварталният пясъчник

Не е изненада, че отново отиваме на предсрочни избори, защото партиите още от предишните си постлаха толкова късо одеялце, на което не могат да се съберат всичките им амбиции, каза в предаването "Точно днес" политологът Любомир Стефанов. Политическите ни партии не разбират връзката между гражданите и управлението, дупката между обещанията и..

публикувано на 06.08.24 в 10:34

36 училища в Пловдив и областта с нови класни стаи

36 училища от Пловдив и региона получават финансиране за нови класни стаи по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден. Общият брой на одобрените за страната е 426.  Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката по Национална програма „Осигуряване..

обновено на 05.08.24 в 16:40

ПУ е домакин на международен семинар на българисти

Студенти и докторанти от 10 държави се включиха в Международния семинар на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, който продължава до 10 август. Най-далечният участник е от страната на изгряващото слънце – Япония. Събира ги една обща страст - изучаването на българския език, историята и културата на страната ни. Темата на семинара е..

публикувано на 05.08.24 в 11:30

Носенето на маски при мръсен въздух е въпрос на манталитет

На фона на бушуващите през лятото пожари и замърсяването на въздуха в края на миналата седмица заради горящото депо за отпадъци в Цалапица говорим за здравната цена на мръсния въздух и знаем ли как адекватно да се предпазим в такива ситуации. Разговорът е с доц. Владимир Ходжев, началник на клиниката по пневмология и фтизиатрия в УМБАЛ „ Св. Георги“...

публикувано на 05.08.24 в 11:23