Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Десен завой до Областната управа - от неделя нататъкНовата организация на движението с дясна секция на кръстовището между бившия ресторант „Стадиона“ и Областната управа се отлага за неделя, съобщи директорът на общинското транспортно предприятие Пламен Вълков. 

Той призна, че стартирането на иницаитавата, обявено за четвъртък е било възпрепятствано от проблеми с електронното оборудване на светофарите, заради натоварения дневен трафик. Затова ще се работи през уикенда, когато движението е по-малко натоварено, поясни Пламен Вълков. 

Целта там е включването на дясна секция в посока от моста на бул. „Васил Априлов“ към Областната управа и ЖП прелезите, което ще облекчи дневните задръствания, причинени от четиристранния пропусквателен режим на кръстовището.  

Очакванията са големи, но задачата е трудна по естествени причини, тъй като месечно в Пловдив циркулират, влизат и излизат над четири милиона коли и камиони. Пиковите часове – сутрин, обед и вечер са неизбежни, призна шефът на общинското предприятие за организация и контрол на транспорта.  

Затова стремежът е поне да се облекчи движението там, където е възможно. Всички кръстовища вече са възложени за проектиране на тесни специалисти, добави Пламен Вълков. 

Същевременно, въведената организация за ляв завой на кръстовището между ул. „Победа“ и бул. „Дунав“, пред гара Филипово вече дава положителни резултати, коментира той. 

Тази невралгична  точка и другата с подобна организация - между булевардите „Източен“ и „Мария Луиза“ срещат одобрителен отклик сред шофьорите, стана ясно от кратка анкета сред част от тях. 

Изявлението на Пламен Вълков и мненията на водачи чуйте в прикачените файлове. 


Още от категорията

И в домашни условия може да се борим с корона вируса

Магистър-фармацевт Димитрия Стайкова, председател на пловдивската фармацевтична колегия, коментира наличието, или липсата на личните предпазни средства срещу коронавируса в аптечната мрежа и препоръчва  как да се пазим в сезона на грипа. Стайкова потвърди, че в аптечната мрежа в Пловдив са изкупени текстилните маски и дезинфектантите.  Все още се..

публикувано на 28.02.20 в 16:39

Лични и политически интереси дестабилизират екоконтрола

Арестът на директора на Басейнова дирекция Пловдив и силният обществен натиск ме карат да твърдя, че работим под стрес, граничещ с истерия, каза в предаването „Ден след ден“ Костадин Гешев - директор на РИОСВ Пазарджик.  Заедно със свои колеги от екоинспекциите и Басейнови дирекции в страната, той бе на среща с министъра на околната среда и..

публикувано на 28.02.20 в 16:12

В Брестовица от години не пият вода от чешмата

Жителите на село Брестовица , община Родопи имат практика да пият изворна вода, или си купуват от магазините. Казват това, защото от днес имат синя водоноска пред кметството. Няма желаещи да се налеят от водата за спешни нужди, защото вече са си осигурили.  От вчера властите предупредиха, че има повишено съдържание на манган в течащата от..

публикувано на 28.02.20 в 15:27

Модернизират пречиствателната станция с най-нови съоръжения

Около две години е бил срокът от момента на обявяването на решението за откриване на процедурата до подписването на договора за реконструкцията на Пречиствателната станция. Само като аналогия: две години е и срокът за изпълнението, т.е., ако не беше този безкраен период на обжалване, вече можехме да се поздравяваме за новата пречиствателна..

публикувано на 28.02.20 в 11:32

На управлението му липсва стратегически подход

Водната криза в Перник и произтичащите от това действия на институциите и реакцията на хората са показателни за температурата на говоренето по различни теми в обществото. Това заяви директорът на „Център за анализи и кризисни комуникации“ доц. д-р Александър Христов. От две години наблюдаваме по-изострена  обществена чувствителност не..

публикувано на 28.02.20 в 10:41