Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Грипна ваканция от днес в цялата Пловдивска област

| обновено на 29.01.20 в 10:28

В грипна ваканция излизат от днес учениците от цяла Пловдивска област. 

Причината е грипната епидемия в областта и предписанието на Регионалната здравна инспекция към образователното управление да създаде необходимата организация по общини. 

В момента няма точни данни за заболелите, но са зачестили уведомителните писма от кметове на общини и директори на учебни заведенията за покачване броя на отсътсващите по болест ученици, а данните са потвърдени от общопрактикуващите лекари по места, уточниха от РЗИ. 

По-ранното приключване на първия срок заради грипната ваканция няма да предизвика сътресения сред ученици и учители, смята началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова. По думите й, ако възникнат конкретни ситуации с дълго отсъствали заради болест ученици, те трябва да се отнесат до директорите, за да се помисли за удължаване на срока за оформяне на оценките им. 

Учениците ще се върнат в клас на 6 февруари. 

До тогава във всички 18 общини на пловдивска област остават ограничителните мерки – спрени са детските и женските консултации, плановите операции и имунизациите, а детските градини са с повишен филтър на входа, за да не се допускат болни деца и персонал.


Още от категорията

"Кауза Пловдив" поиска смяна на Вр.Ид на Онкото д-р Фотев

Да бъде сменен временно изпълняващият длъжността управител на КОЦ-Пловдив д-р Пламен Фотев, предлагат в извънреден порядък съветниците от  "Кауза Пловдив" на заседанието на Пловдивския ОбС на 16 април. Аргумент за поисканата смяна е лошото управление  на лечебното заведение и забавените процедури за доставка на необходимата апаратура. По..

публикувано на 13.04.21 в 16:28

Шефът на "Трафик - секюрити" задържан за наркотици, той отрича

Районна прокуратура - Пловдив е  образувала бързо производство срещу собственика на компанията за охранителна дейност „Трафик – Секюрити“ Александър Апостолов,  за употреба и притежание на наркотични вещества.   Известният бизнесмен е бил задържан вчера (12.04.2021-понеделник)  при полицейска проверка в рамките на акцията за контрол на..

обновено на 13.04.21 в 15:52

Полиция и прокуратура проверяват траурни агенции в Пловдив

Извършва се проверка  за дейността на погребалните агенции в Пловдив, тя е под надзора на районната прокуратура, с участието на различни институции.  Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев. Проверката обхваща близо 20 траурни агенции, а сред поводът за провеждането на акцията са и завишените цени на..

обновено на 13.04.21 в 15:23

Общината спечели окончателно дело срещу Байрам Солак

С окончателно решение на ВАС Община Пловдив спечели делото, заведено от бизнесмена Байрам Солак срещу градската управа, за казуса със старата тоалетна в парка зад хот. „Санкт Петербург“.   Повод за поредицата дела бе т.нар. „мълчалив отказ“ на кмета на Пловдив да разпореди премахването на  запуснатата тоалетна в парка, за което настояваше Байрам..

обновено на 13.04.21 в 14:00

3122 са новозаразените с КОВИД-19 у нас, в Пловдивско са 314

Новите случаи на COVID-19 у нас са 3122 при направени общо 17 402 теста. Положителните проби представляват почти 18 %.  Най-висок е броят на положителните резултати в столицата – 758, следвана от област Пловдив – 314. В Пазарджишка област новите случаи са 50, в Смолянска – 38.  Две детски градини и две ясли са с наложена частична карантина..

обновено на 13.04.21 в 13:58