Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Електронните табла по спирките ще дават точна информация от идната седмица

Следващата седмица се очакват първите резултати след отстраняването  на основните проблеми със системата за управление на градския транспорт в Пловдив.  Това заяви  зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов. 

По думите му информационните табла трябва да заработят нормално и да  показват коректна информация по спирките за пристигащите автобуси и маршрутните разписания. „Има доста идентифицирани технически нередности. Работим пакетно по всичките компоненти. Най-вече по отстраняването на проблемите с комуникацията между автобусите, сървъра и информационните табла. Отстраняват се дефекти на някои монетни автомати и валидатори, както и тежки софтуерни проблеми, допълни Тодор Чонов.

Той посочи, че след пристигането на техническия екип от четирима експерти на испанската фирма „Индра“ се работи денонощно по  отстраняване на текущите проблеми и по обучението на служителите от общинското предприятие. 

Заместник-кметът анонсира, че в близките дни предстои да  се обсъди  идеята за обособяване на „зелена зона“ за паркиране в Пловдив. Темата обаче, първо ще се коментира  с общинските съветници, а след това ще бъде предложена и за обществено обсъждане.


Галерия

Още от категорията

В област Пазарджик лекуват петима от COVID-19

Петима са пациентите с COVID-19 в Пазарджишка област, от тях трима са в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Пазарджик“, една пациентка е в болницата в Пещера. Там се очаква приемането на още един носител на коронавируса – това е съпругът на пациентката с две отрицателни проби, която днес ще бъде изписана от пазарджишката болница.  Още информация от..

публикувано на 01.04.20 в 13:02

2 нови случая в Пловдив, болните от коронавирус в страната станаха 412

412 е общият брой на установените заразени с коронавирус, съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. За вчерашния ден 33 са положителните проби, от тях са хоспитализирани 23 души. В Пловдив случаите са два – жена на 65 г. и мъж на 75 години. Жената е настанена в УМБАЛ "Св...

обновено на 01.04.20 в 12:45

Болниците в Пловдив и областта получиха защитни облекла и маски

Предпазни облекла, дарени на Областния кризисен щаб, се разпределят в болниците в Пловдив и областта, които ще поемат пациенти с COVID-19. Защитните костюми бяха предадени от областния управител Дани Каназирева на директорите на лечебните заведения. Тя уточни, че дарението включва 360 броя защитни костюми от най-висок клас на обща стойност почти 40..

обновено на 01.04.20 в 12:45

Родилното на УМБАЛ "Свети Георги" възстанови работата си

Възстановена е работата на Родилно отделение на Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги”. То бе затворено за дезинфекция в края на миналата седмица,  след като старшата акушерка даде положителна проба за коронавирус. Изследвани са всички нейни контактни лица, съобщават от болницата. Сред тях заразени няма. Междувременно преди..

обновено на 01.04.20 в 12:44

Шефката на Басейнова дирекция - Пловдив е официално уволнена

Пловдивският Окръжен съд прекрати делото за  отстраняването на директорката на Басейнова дирекция- Пловдив Цветелина Кънева.  Това стана, след като в съда бе представено удостоверение от екоминистерството, че на 9 март тя е освободена от длъжност по взаимно съгласие.  Така процесът с това искане също бе прекратен.  Формално, съдебното решение не..

публикувано на 01.04.20 в 12:28