Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима професори искат да оглавят АМТИИ

АМТИИ - Пловдив

Четирима професори са подали  документи за участие в изборите за ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив. 

Назначената комисия разгледа приложените програми и допусна проф. Юлиян Куюмджиев, проф. Тони Шекерджиева, проф. Даниела Дженева и проф. Костадин Бураджиев. Тримата са заместник-ректори в настоящия мандат на управление.

На сайта на висшето училище вече са приложени платформите на кандидатите и те могат да се разгледат, пишат от Академията.  

Общото събрание ще се проведе на 12 февруари, на него ще стане ясно кой ще наследи на поста проф. Милчо Василев. Неговите два мандата изтичат през този месец и по Закона за висшето образование той няма право на трети.  

Само още в един вуз в Пловдив не са избрали нов ректор, това предстои да стане на 21 февруари и в Аграрния университет. Там общото събрание с отчет на ректора, проф. Христина Янчева ще бъде на 7 февруари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тапа на пътя Пловдив – Пазарджик заради катастрофа

Пътен инцидент е затапил движението на пътя между Пловдив и Пазарджик. Две коли са се ударили, което е образувало задръстване близо до кръговото за  Стамболийски и Цалапица.  Няма данни за сериозно пострадали. Шофьорите в този участък да се движат с повишено внимание.

публикувано на 20.08.24 в 10:25

Обезвредиха две ръчни гранати „Бухалка” в Раковски

Екип за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка, от състава на 55-ти инженерен полк, под ръководството на капитан Петър Петров, унищожи две ръчни гранати с дървени дръжки, тип „Бухалка”.  Боеприпасите бяха открити на 19 август при извършване на ремонтни дейности в частен дом в град Раковски...

публикувано на 20.08.24 в 09:59

Смолянското село Малка Арда е на воден режим

Продължава безводието на много места в страната заради високите температури и проблемите с водопроводната мрежа. Остава в сила обявеното бедствено положение в шест села във Великотърновско. Безсрочно бедствено положение беше обявено и в селата Димча, Слoмер и Лесичери, община Павликени. За пореден ден без вода е и град Кочериново.   На..

публикувано на 20.08.24 в 07:58

Димитър Събчев е новият директор на ОД на МВР в Пловдив

Досегашният заместник-директор на Областната дирекция на МВР - Пловдив Димитър Събчев е новият й шеф. В късния следобед той бе представен от главния секретар на министерството Димитър Кангалджиев.  До рокадата по върховете на пловдивската полиция се стигна след като 7-годишно дете застреля баща си, полицейския инструктор по стрелба Николай Филипов в..

обновено на 19.08.24 в 16:37

Трафикът по бул. "Васил Априлов" ще бъде отпушен до края на месеца

Аварийният ремонт на булевард „Васил Априлов“ в отсечката от моста на река Марица до кръстовището с бул. „Шести септември“ се очаква да приключи предсрочно. Той трябваше да е готов до 15 септември, но след инспекция на участъка фирмата-изпълнител увери кмета на Пловдив Костадин Димитров, че до края на август ще приключат. Това значително ще облекчи..

обновено на 19.08.24 в 16:37