Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

17 кг. марихуана заловиха криминалистите в Първомай

| обновено на 01.02.20 в 14:04

Над 17 кг марихуана, двама „производители“ и техният дилър арестуваха криминалистите в РУ Първомай при специализирана полицейска операция.

Дрогата е открита в частен имот в близкото село Искра.  

До разплитането на конспирацията се стигнало след като 51 годишен  наркотрафикант от селото бил заловен в момент на сделка. Оказало се, че негов съучастник е собственият му брат. 

На предварително уговорено място за сделката на 30 януари, край язовир Брягово е хванат 34 годишен купувач от Хасково. Той карал лек автомобил БМВ, в който са намерени марихуана и кокаин. 

Разследването продължило с претърсване в имота на двамата братя от с. Искра. Там, в стаи със закрити прозорци са открити специално изградени въжени простори по стените, с окачени  множество стръкове канабис – клони заедно с листа и съцветия на тях, за да съхнат. Последвал обиск и в два частни адреса в Хасково, от където е купувача. 

Цялото открито количество засега е с общо тегло от близо 17 кг, намерени са  електронна везна, мобилни телефони и около 14 хиляди лева. 

Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа в ареста на РУ Първомай. Случаят е поет от Окръжна прокуратура – Пловдив.   


Още от категорията

1 тон пилешко месо е иззето от незаконен цех в Караджово

1 тон пилешко месо без документи за произход иззе от цех в пловдивското село Караджово Икономическа полиция и БАБХ.  Цехът е стопанисван от Старозагорска фирма. Проверяващите са констатирали липса на регистрация по Закона за храните, както и че месото е без необходимите документи за годност.  Разпоредено е то да бъде унищожено. Случаят се..

публикувано на 27.05.20 в 17:38

Обс на Асеновград преразгледа избора си на почетни граждани

На две сесии в един ден Общинският съвет в Асеновград безпрецедентно прегласува номинациите за званието "Почетен гражданин на Асеновград". Повторният избор стана на извънредна сесия, която обяви председателят на местния парламент Драгомир Георгиев. Вече окончателно четирима са тазгодишните тазгодишните носители на приза "Почетен гражданин". Това са..

публикувано на 27.05.20 в 17:24

Д-р Иван Димитров отново обвиняем, отмениха оправдателната присъда

Апелативен съд – Пловдив отмени изцяло присъдата на Пловдивския окръжен съд спрямо доктор Иван Димитров и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на същия съд, от стадия на разпоредителното заседание.   Подсъдимият беше оправдан от Окръжен съд – Пловдив за това, че на 02.03.2018 г. при условията на превишаване..

обновено на 27.05.20 в 17:06

Градски автобуси свързват Пловдив със селата от "Марица" и "Родопи"

Възможностите градският транспорт на Пловдив да обслужва насилените места в по-малките  съседните общини обсъдиха по време на среща заместник-кметът по „Транспорт“ Тодор Чонов, кметът на община "Родопи" Павел Михайлов, заместник-кметът Владимир Маринов и заместник-кметът на община "Марица" инж. Петър Минков. Срещата, която се проведе в ОП..

публикувано на 27.05.20 в 17:05

Пловдив помага на Пазарджик за лечение на пациенти с Ковид-19

Пациентите с коронавирус в тежко състояние от Пазарджик ще бъдат лекувани в УМБАЛ Пълмед Пловдив и Уни Хоспитал – Панагюрище, реши Областният медицински щаб в Пазарджик.  Спешната мярка се налага заради продължаващата карантина на медицинския персонал от Интензивното отделение на МБАЛ Пазарджик. Лечебното заведение продължава да обслужва всички..

публикувано на 27.05.20 в 15:41