Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнаха обвинение на стрелеца от болница "Тримонциум"

Районна прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на 58 годишния мъж, който отправи закани с убийство на съпругата си и на двама полицаи. Мъжът е обвинен и за причиняване на лека телесна повреда на жена си. За това обвинение НК предвижда до 6 години затвор.

Припомням, че той я прободе с нож в бедрото и стреля с газов пистолет, за да я сплаши в болница "Тримонциум" в края на миналата седмица.

От прокуратурата съобщиха известното от случай досега. След като влязъл в здравното заведение обвиняемият  разпоредил на присъстващите граждани да напуснат помещението. След като те излезли, той стрелял във въздуха с газов пистолет. 

После се отправил към съпругата си, която работела на регистратурата. Първо й нанесъл удар, а след това и прободно-порезна рана с нож в областта на крака. 

Подаден бил сигнал на тел. 112. На място пристигнал екип на 4 РУ на МВР - Пловдив. Обвиняемият насочил газов пистолет към полицаите, като стрелял два пъти към единия от тях, но въпреки това служителите на МВР успели да го обезвредят и задържат.  

На пострадалата на място е оказана медицинска помощ и впоследствие е откарана в болницата. Няма опасност за живота й. Разследването по случая се води от разследващ полицай при 4 РУ на МВР – Пловдив. 

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище се връща у дома

От 9 август до 10 септември всички жители и гости на град Панагюрище отново ще могат давидят оригинала на Панагюрското златно съкровище, съобщиха от Историческия музей в града. Последното му завръщане беше през  ноември  миналата година. Деветте съда от тракийския сервиз ще заемат подобаващото си място в зала трезор в Исторически музей в Панагюрище. Тя..

публикувано на 26.07.24 в 13:56

Авариен ремонт спира за ден трафика по част от бул. ,,Цар Борис III Обединител“

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод по западното платно на бул. ,,Цар Борис III Обединител“, в участъка от ул. ,,Цанко Дюстабанов“ до кръстовището с ул. ,,Света Петка“ в неделя, 28 юли, се спира движението на МПС и автобусен транспорт  в посочения район.  От  ОП „Организация и контрол на транспорта“ уточняват, че ограничението е в..

публикувано на 26.07.24 в 11:12

Влаковете от Елин Пелин са насочени през Карлово

Преустановено е движението на влаковете в района на гара Елин Пелин, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Причината е пожара в склад за фойерверки край Елин Пелин. Влаковете по направление Бургас-София и София-Пловдив-Варна се пренасочват през Карлово  Пътниците, пътуващи във влакове от Пловдив и Вакарел до Искър, и от Искър до Септември, ще бъдат..

обновено на 26.07.24 в 10:35

Кметът Костадин Димитров желае успех на пловдивските олимпийци

Кметът Костадин Димитров към пловдивските олимпийци: Вие сте пример и гордост за нашия град! В навечерието на предстоящите Олимпийски игри в Париж кметът на Пловдив Костадин Димитров отправи специално обръщение към пловдивските представители на най-големия спортен форум в света.  Това са:   Кирил Кирилов – стрелба, Пламена Миткова – лека..

публикувано на 26.07.24 в 10:35

Стартират поръчките за новите сгради на три училища в Пловдив

Обществените поръчки за строителството на новите сгради на Математическата гимназия, СУ "Патриарх Евтимий" и ОУ "Княз Александър Първи", за които Община Пловдив спечели финансиране от МОН, ще бъдат обявени до десет дни. С изграждането им ще бъдат решени много наболели и стари проблеми на града, това заяви ресорният заместник-кмет Владимир Темелков...

обновено на 25.07.24 в 14:40