Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изграждат кръговото към Асеновград с ускорени темпове

| обновено на 03.02.20 в 17:00

Кметът Здравко Димитров инспектира строежа на кръговото движение по пътя Пловдив - Асеновград. 

Инвестицията за обекта е на стойност 2,3 млн. лв. Кръговото е 120 метра в диаметър, старият път за Асеновград вече се засипва и до 2 дни няма да съществува. Историческата караулка на КАТ също вече е премахната.

Готови са и изходите за връзката със Скобелева майка, като 5-километровото трасе ще завърши Южната тангента на Пловдив. 

„Това кръгово тук е с размерите на другото – на Кукленско шосе. Изключително съм доволен от изпълнението и спазването на сроковете и от качеството. Приел съм този обект като лична кауза и затова често следя как върви. След приключването му ще насочим усилията си към връзката със Скобелева майка, което е изключително необходимо, за да изведем трафика извън града и се насочва транзитния трафик към АМ „Тракия“, уточни кметът Здравко Димитров.

Той допълни, че в момента текат процедурите за изготвяне на парцеларния план, след което Агенция „Пътна инфраструктура“, трябва да обяви обществена поръчка за изграждането на отсечката.

За останалата част от Околовръстното шосе ще се направи препроектиране, а тъй като то е гранично между три общини, в новия програмен период ще се търси Европейско финансиране за разширяването му.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08

ПП внася предложение за оставката на председателя на НС Желязков

На утрешното заседание НС ще разгледа внесеното от ПП в деловодството на парламента предложение за оставката на председателят Росен Желязков, това обявиха в Пазарджик съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асенн Василев. Като мотив те посочиха системното неизпълнение на законодателната програма от страна на Желязков. „ Цялостно..

публикувано на 24.04.24 в 20:07

В Карлово набелязаха мерки срещу престъпността

Мерки за предотвратяване на престъпленията обсъдиха в Карлово директорът на пловдивската полиция ст. Комисар Георги Чергов и кмета на общината Емил Кабаиванов. Сред една от тези теми бе и видеонаблюдението в града, за чието подобряване и разширяване на обхвата му кметът д-р Кабаиванов изрази готовност. Според краткия доклад на..

публикувано на 24.04.24 в 19:52

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58